Girona

La readaptació serà necessària

Eusebio Sacristán, que ha apostat sempre per un dibuix i un estil ben diferents dels que marcaven la identitat de Pablo Machín, haurà de gestionar una plantilla pensada per al de Gómara

Les característiques de l’entrenador castellà convencen el Girona, que confia enllestir de manera imminent l’acord

El perfil d’Eusebio Sacristán convenç plenament el Girona, que confia enllestir de manera imminent l’acord perquè l’exentrenador del Celta i la Real Sociedad cobreixi el buit que ha deixat Pablo Machín. El director esportiu, Quique Cárcel, detallava fa una setmana les característiques que buscava per a l’elecció. Eusebio coneix bé la primera divisió, després de tres temporades amb la Real Sociedad –i de fer d’ajudant de Rijkaard al Barça, al marge de les 19 temporades a la màxima categoria com a jugador–, té humilitat, ambició i una metodologia que agrada a Montilivi, i entén i assumeix tant el projecte com la plantilla. De tots els punts plantejats pel director esportiu del Girona, el que més grinyola és el del dibuix. Eusebio es veu capaç de treure suc de l’equip blanc-i-vermell, però haurà de saber trobar l’encaix entre la seva manera de veure el futbol i la confecció d’una plantilla pensada per donar continuïtat a la identitat que havia fixat des de feia anys Pablo Machín.

No és cap secret que els models de joc que han aplicat fins ara Pablo Machín i Eusebio Sacristán estan distanciats. Des que va aterrar a Montilivi, Machín va fer un dibuix amb tres centrals i dos carrilers al qual s’ha mantingut fidel. Eusebio, en canvi, ha apostat per un 4-3-3, amb un pivot, dos interiors, dos jugadors de banda i un davanter. I no només és l’esquema, sinó també l’estil. Eusebio, marcat pel pas de Johan Cruyff pel Barça, sempre ha entès el futbol a partir de la possessió, buscant l’associació i la combinació de la pilota des del darrere. Res a veure amb la idea de Machín, més partidari de les passades en llarg i les diagonals cap a la profunditat dels carrils i del joc directe.

A Montilivi, Eusebio Sacristán ja ha fet saber al director esportiu que es veu amb cor d’assumir l’herència de Machín. Amb divuit futbolistes amb contracte, el club no vol fer una transformació radical, sinó més aviat un procés de transició gradual. S’haurà de veure si Eusebio es planteja d’entrada la possibilitat de treballar amb l’esquema que havia consolidat Machín a Montilivi. Jugui amb tres centrals o dos, i amb carrilers o laterals, és fàcil pensar que l’entrenador castellà hi posarà el seu segell i voldrà fer un futbol de més circulació de la pilota.

La connexió amb el City

L’aposta per Eusebio Sacristán hauria de reforçar la connexió entre el Girona i el Manchester City. La trajectòria de Machín a Montilivi era impecable, i ben poca cosa se li podia discutir, encara que tingués alguna assignatura pendent, com ara que els futbolistes cedits pel City tinguessin més protagonisme. Teòricament, l’estil d’Eusebio té molta més sintonia amb el de Pep Guardiola que el que tenia Machín, i això pot afavorir la presència de joves jugadors de projecció. Un dels més beneficiats del relleu a la banqueta de Montilivi hauria de ser Aleix Garcia, que no hauria volgut continuar amb Machín per la falta de continuïtat i que ara veu com l’escenari pot canviar radicalment. Fins i tot a Douglas Luiz, una de les grans decepcions de l’estrena dels blanc-i-vermells a primera divisió, el Manchester City li podria fer veure la conveniència d’allargar una temporada més l’estada a Girona.

Harrak, al cos tècnic

Eusebio Sacristán s’endurà a Girona alguns homes de la seva confiança per integrar-los en el cos tècnic, sobretot després que Pablo Machín s’hagi emportat a Sevilla el seu segon, Jordi Guerrero, i el preparador físic, Jordi Balcells. Qui segur que continuarà a Montilivi és l’entrenador de porters Omar Harrak, que encetarà el seu cinquè curs en el Girona després d’arribar-hi el 2014 per rellevar Diego Tuero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)