Nàstic

L’any dels quatre ‘misters’

Nàstic. El club tarragoní ha viscut la temporada més moguda de la seva història a la banqueta, ja que ha necessitat tres destitucions d’entrenadors per lligar la permanència

Quan semblava que els tres entrenadors de la lliga passada eren una marca difícil d’igualar, el Nàstic s’ha superat. El club grana ha viscut la temporada més moguda de la seva història a la banqueta, ja que ha necessitat quatre tècnics per lligar la permanència. La campanya va començar malament, mai no es va aconseguir reconduir i només els resultats de l’últim entrenador, José Antonio Gordillo –tres victòries en els tres últims partits–, l’han salvat.

A l’estiu, Lluís Carreras, un tècnic català amb prestigi i amb projecció, va ser l’aposta del Nàstic per a la nova temporada. Però no tenia gaire consens, no van trigar a aflorar discrepàncies entre la banqueta i els despatxos, i el mal inici de lliga –un punt en quatre partits i una imatge pobra– el va condemnar ràpidament, i va ser destituït després de perdre a Cadis en la quarta jornada. Antonio Rodríguez, un tècnic jove i amb poca experiència en el futbol professional, fitxat a l’estiu per al filial, es va fer càrrec de l’equip. Els resultats van millorar de seguida –tres victòries en els cinc primers partits– i, de fet, el percentatge de punts amb Rodri a la banqueta no va ser dolent –va aconseguir el 45% dels punts, que fent una projecció en 42 partits equivaldrien a 57–, però els mals resultats a casa van ser la creu. Va perdre cinc partits de set de seguits al Nou Estadi, que no van poder ser compensats per grans resultats a fora, la qual cosa li va costar el càrrec després de perdre a Gijón en la jornada 24.

Nano Rivas, l’últim dels tres tècnics de la temporada anterior, el que va aconseguir el ple de victòries en els tres partits dirigits i que va donar la salvació a l’equip –exactament igual que aquest any–, va ser el relleu de Rodri. Però la dinàmica es va mantenir –li va costar cinc partits guanyar a casa– i un punt de quinze, amb derrotes als camps dels descendits Llorca i Sevilla Atlético, i alguna alineació controvertida van forçar la seva destitució. Gordillo, exjugador i coneixedor del club, ha aplicat sentit comú i psicologia als tres últims partits, convertits en tres victòries que han permès al Nàstic acabar bé una mala temporada.

LLUÍS CARRERAS

8,3%
dels punts
va aconseguir el de Sant Pol de Mar, que només va sumar 1 punt dels 12 en joc (4 partits)

ANTONIO RODRÍGUEZ

45%
dels punts
en els partits dirigits per Rodri, que dels 60 punts en joc (20 partits) en va aconseguir 27

NANO RIVAS

33,3%
dels punts
va sumar el tècnic de Ciudad Real: 15 dels 45 en joc en la seva etapa (15 partits)

JOSÉ A. GORDILLO

100%
dels punts
ha obtingut l’exjugador grana, que ha sumat els 9 punts en disputa (3 partits)

El director esportiu, una altra víctima

El director esportiu, Emilio Viqueira, ha estat el gran damnificat per la mala temporada, ja que va ser destituït en paral·lel a l’acomiadament del tercer entrenador, Nano Rivas. La marxa de Viqueira –i l’arribada de José Antonio Gordillo– és la primera decisió d’una nova etapa al Nàstic amb la pèrdua de pes decisori de Promoesport, l’agència de representació de futbolistes que des del 2013 és a l’accionariat del Nàstic i que n’ha portat la gestió esportiva, i que ara se n’anirà desvinculant. El nou projecte grana tindrà un dels puntals en Gordillo, confirmat com a entrenador per al nou curs i de la confiança del president, Josep Maria Andreu. L’altre ha de ser el director esportiu, que s’ha de saber aviat qui serà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)