2a divisió FEF

MIQUEL LLOBET

PRESIDENT DEL PERALADA

“Amb el Girona anem al mateix vaixell”

“Som el Peralada, però també som el Girona i estem dins d’una organització que arriba fins al City”

“No tenim cap recança que el Girona C pugi a tercera perquè és lògic que un primera vulgui tenir dos equips per sota”

Ara tenim una molt bona relació amb el Girona i en les reunions que fem es veu que anem al mateix vaixell i amb un projecte comú
Em consta que vindran jugadors molt bons. El nostre objectiu no és pujar a segona A, però això és futbol i, si passa, doncs benvingut

Miquel Llobet (Roses, 1950) està a punt de complir un any com a president del Peralada, que ha acabat amb la permanència de l’equip a segona B després d’una segona volta excel·lent. La filiació amb el Girona, que es va estar a punt de trencar al final de la temporada passada, ha estat la punta de llança de la primera temporada de mandat del doctor rosinc.

Fa gairebé un any que va assumir el càrrec de president. Quina valoració en fa fins ara?
Ha estat un any molt intens i la valoració és positiva perquè hem aconseguit la permanència del primer equip a segona B, que era l’objectiu principal, i a més hem aconseguit posar ordre en tots els àmbits del club. El colofó d’aquest primer any són les millores d’infraestructura que començaran aviat.
Quan va entrar la filiació amb el Girona estava gairebé trencada. Ha costat mantenir-la?
Al final de la temporada passada hi va haver una decepció important després de no pujar esportivament en l’últim partit aquí a casa i això va crear una situació de certa tensió, però amb bona voluntat de les dues parts es va solucionar i ja és història. Ara tenim una molt bona relació i en les reunions que fem es veu molt clar que estem en el mateix vaixell i amb un projecte compartit.
La filiació sens dubte els ha permès fer un pas endavant.
El pas endavant és aquest concepte de ser un equip filial del Girona. Nosaltres som el Peralada, però també som el Girona i formem part d’una organització que arriba fins al Manchester City. Per tant gaudim dels beneficis que pot oferir el City pel que fa a futbolistes joves que poden venir aquí. Per a una vila de menys de 2.000 habitants poder gaudir d’aquest futbol i aquests futbolistes és una cosa que no està a l’abast de ningú i per a nosaltres és molt positiu.
És una relació vital ara mateix per al Peralada?
No la definiria com a vital. Simplement és la relació que és, el nostre primer equip és el Girona B i hi estem molt a gust.
Des de Montilivi s’està apostant molt pel Girona C, amb aspiracions de pujar a tercera, com ho viu des de Peralada?
Ho veiem fantàsticament bé perquè té molta lògica que un equip de primera com el Girona tingui dos equips per sota, un a la segona A o segona B i un altre a tercera. És coherent, així que no tenim cap recança perquè el Girona C aspiri a pujar a tercera.
Però en el conveni de filiació el Girona té una clàusula escapatòria en cas que només hi hagi una divisió de diferència. No els espanta?
No, perquè el que hi havia en aquella clàusula ja no es pot produir, ja que era vàlida en el cas de tenir el Peralada-Girona B a tercera divisió i el Girona C a primera catalana i ara és un supòsit que no es preveu. A més, parlant amb els directius del Girona veiem que no és una cosa que hàgim de tenir present perquè nosaltres estem dins de l’organització, som el Peralada-Girona B i l’objectiu és seguir així.
Tampoc tenen el neguit que hi hagi una permuta entre el Peralada i el Girona C?
No, perquè la qüestió identitària que es podria posar damunt de la taula no és el més important per al Girona, i nosaltres de fet ja som el Girona, perquè també tenim el nom de Girona B, de manera que no és una qüestió que preocupi.
Una de les seves voluntats deu ser mantenir l’essència del club. La marxa d’Arnau Sala, que ja hi era abans de la filiació, va ser un cop dur en aquest sentit?
Va ser una sorpresa. La situació de l’equip no era bona, però Arnau Sala i Xavi Punsí havien fet una gran tasca, primer aconseguint l’ascens i aquesta temporada no havien tingut un inici fàcil perquè no tenien l’equip complet i van tenir problemes de lesions, com ara la de Suárez abans de començar el primer partit de lliga contra el Mallorca. Tot i això es va competir bé en la primera volta, fent el que es va poder, i es va aconseguir consolidar una base que es va trobar Chicho quan va arribar i que ha estat decisiva perquè es pogués fer aquesta segona volta tan bona que hem fet.
També han marxat Ester Ruiz i Martí Carrera, que feia molts anys que eren en el cos tècnic.
Sí. Ha estat una decisió purament tècnica. El tècnic ha decidit envoltar-se de persones amb un perfil determinat. Hem de tenir en compte que el Peralada no té el control de la part esportiva, que tot és responsabilitat exclusiva del Girona. Dit això, nosaltres respectem totes les decisions que prengui Chicho i hi donem suport, com no pot ser d’una altra manera, però a la vegada ens ha sabut greu que alguns membres del cos tècnic hagin de canviar d’aires. Els estem molt agraïts per la gran tasca que han fet totes aquestes temporades en el club i esperem que no tinguin cap problema per trobar feina en molts equips després de l’experiència que han aconseguit aquí.
Amb les obres del camp sí que s’asseguren continuar jugant els partits a Peralada.
Primer de tot vol dir que complim una de les sol·licituds del Girona i ara que ens ho podem permetre ho havíem de tirar endavant per millorar les condicions del nostre equip. Mentre estiguem a segona B aquest terreny de joc té les característiques que ens demana el Girona i la federació i per tant no hi ha d’haver cap problema. Una altra cosa seria que pugéssim a segona A; després veuríem què se’ns demana i parlar-ho.
Pujar és un objectiu?
No, els nostres objectius són uns altres. Principalment l’objectiu és consolidar el projecte del Girona, que treballa perquè hi hagi un equip a segona B, el nostre, i si és possible un altre a tercera, que seria el Girona C. Amb aquests dos equips poden tenir jugadors joves que juguin en una lliga important i puguin nodrir d’efectius el primer equip, o bé que serveixin per provar-los i formar-los. Aquest és l’objectiu de tenir el Peralada a segona B, però vaja, si aquesta temporada haguéssim fet una primera volta com la segona hauríem jugat la promoció i, després, això és futbol i si passa, doncs benvingut, però no és l’objectiu. Nosaltres pensem en la permanència i la formació dels joves futbolistes.
Però és conscient si la plantilla del curs que ve serà encara més potent que la d’aquesta temporada?
Aquesta setmana he pogut parlar amb Txiki [Begiristain], li he demanat quin equip farien i m’hadit que no em preocupi, que vindrà el bo i millor [riu]. El que em consta és que vindran jugadors molt bons però, com que serà un equip molt nou i s’haurà de cohesionar, el més important és que aquests jugadors vinguin quan toca a principi de temporada perquè el cos tècnic pugui treballar en les millors condicions per preparar la temporada.
El Peralada va més enllà del primer equip i la filiació amb el Girona. Com ha funcionat la resta del club aquesta temporada?
Hi ha hagut coses molt positives i d’altres no tan bones, però l’anàlisi és francament bona amb l’ascens del juvenil a preferent. Ara tenim un projecte que s’ha d’acabar de perfilar, que és fer un Peralada B a quarta catalana amb l’esperit de fer jugar jugadors joves i no ser un cementiri d’elefants perquè hi hagi els veterans que juguin. Seria un equip jove per donar sortida als juvenils. Es planteja per a aquesta temporada que ve però està subjecte a certs estudis de viabilitat econòmica. És molt probable que el puguem fer ja i si no es fa ara serà segur per a la temporada que ve.
La millora d’infraestructures també repercutirà en la base.
Sí, a part del benefici que en traurà el primer equip aconseguirem fer un pas endavant per millorar la qualitat que podem donar al nostre futbol de base, perquè disposar d’un millor terreny de joc sempre és positiu i donarà un impuls important. En general és un benefici que ja quedarà per sempre per al Peralada i això és molt positiu.
En el club s’ha plantejat també vincular la base al Girona?
No és una opció que es plantegi. Bàsicament perquè, amb la relació que hi ha, quan aquí surti un jugador que pugui ser interessant nosaltres els facilitarem el que calgui. El que sí que hi ha és que els nostres tècnics tenen molt bona relació amb els del Girona i estan unificant els criteris de funcionament. Arnau Liesa, l’encarregat del futbol de base, ho té molt clar i en això hem establert uns lligams encara més intensos perquè les tècniques d’entrenament siguin molt similars, sense que això vulgui dir tenir un acord signat.
Què més preparen per a la base?
El que volem és promocionar molt el nostre futbol de base i per això estem planejant fer uns tornejos a la tardor, l’hivern i la primavera. En aquest sentit el que és molt possible és que amb el Figueres fem un torneig al setembre, que seria fer una competició entre totes les categories de futbol de base amb partits d’anada i tornada que servís per disputar un trofeu. Ho estem parlant amb el nou president del Figueres, Narcís Bardalet, ara que es dona la circumstància que els dos clubs més importants de l’Alt Empordà estan presidits per metges. Li volem donar un cert relleu i volem que aquesta competència i rivalitat que hi ha hagut sempre entre el Peralada i el Figueres hi continuï sent, però que es pugui endolcir més.
És una opció que va vinculada al centenari del Figueres?
S’hi podria incloure com una activitat més, però la intenció és que es faci cada any i la copa quedi en possessió de qui la guanyi i vagi canviant de mà cada any segons el campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)