Girona

ALBERTO DE LA BELLA

JUGADOR DE LA REAL SOCIEDAD

“Voldrà que el Girona sigui dominador”

“Amb Eusebio es fan entrenaments intensos però amb exercicis amens i amb molta pilota”, diu Alberto de la Bella, jugador de la Real Sociedad que va tenir Eusebio com a tècnic els cursos 2015/16 i 2017/18

Quin tracte té Eusebio amb el futbolista? El caràcter és un tret important? Com el definiria?
La seva filosofia té la pilota com a fil conductor. No és un entrenador que sol imposar el caràcter o crida al futbolista, sinó que explica i et fa entendre conceptes a través de la pilota i amb exercicis en què la pilota és la protagonista. Buscarà un Girona que sigui dominador gràcies a la possessió.
És fidel al seu estil?
A la Real Sociedad va jugar molt amb el 4-1-3-2 depenent del rival i la circumstància de l’enfrontament. Ell vol migcampistes amb bon joc de pilota. Potser un de més defensiu, però l’altre ha de fer moure l’equip. Extrems oberts i un davanter de referència, sobretot jugar des del darrere amb laterals també amb projecció.
Per tant, un estil força diferent del que tenia el Girona amb Pablo Machín?
Potser sí. Però disposa de futbolistes que poden jugar bé amb la pilota als peus. A la Real va jugar algun partit amb tres centrals, però ell avaluarà quins jugadors té i tindrà per aplicar un sistema de joc.
El repte d’haver d’agafar un equip que feia quatre anys i mig que tenia el mateix entrenador no és fàcil.
És complicat, però un bon repte. No va poder acabar el curs passat amb nosaltres, però a la Real Sociedad va fer una bona feina. Va atorgar a l’equip una identitat i una manera de jugar. Els resultats manen i vam perdre una mica l’eficàcia i la confiança del seu estil, però ho pot fer molt bé al Girona.
A la Real Sociedad va arribar amb el curs començat. S’hi va poder adaptar molt ràpidament i va obtenir bons resultats?
Sí. Eusebio té aquesta facilitat d’adaptar-se a les circumstàncies. És un entrenador a qui li agrada molt el tracte proper amb el jugador i, de fet, acostuma a tenir converses personals amb els seus futbolistes. No acostuma a ser un tècnic a qui li agradi rotar excessivament i al Girona només tindrà dues competicions per administrar els minuts de joc amb tota la plantilla. Els jugadors hauran de guanyar-se el seu lloc en l’onze inicial i fer-se forts. Gaudiran molt d’Eusebio ja que amb ell es fan entrenaments intensos però amb exercicis amens i amb molta pilota. Sense cap mena de dubte, és una metodologia atractiva per al jugador professional i igual d’efectiva que d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)