Girona

ÓSCAR DÍAZ

JUGADOR DE L’HÈRCULES

“Té prou experiència per dominar la situació”

“El joc del ‘dream team’ li va funcionar quan era futbolista i ara ho vol aplicar com a entrenador”, diu Óscar Díaz, jugador seu al Celta (2008/09)

Com definiria Eusebio com a tècnic? Quina personalitat i caràcter mostra?
És un tècnic clarament de l’escola Barça. Li agrada sortir amb la pilota controlada des del darrere, tenir la possessió i jugar d’una manera determinada. Ho ha demostrat en tots els equips en què ha estat. Jo el vaig tenir quan començava i llavors no tenia gaire caràcter ni cridava els jugadors. Era una persona reservada però sabia el que feia i com volia que juguessin els seus equips. El joc del dream team li va funcionar en l’etapa de futbolista i ho continua aplicant com a entrenador.
El fet que sigui un exjugador contrastat li atorga credibilitat davant dels seus futbolistes?
Segur. És dels jugadors que més partits va acumular en la màxima categoria i es va retirar tard, ja amb una certa edat. L’experiència és brutal però el més complicat és portar-ho a la pràctica com a tècnic. S’han de saber transmetre les idees als jugadors i que aquests et creguin. Segur que al començament li va costar però en el dia d’avui té prou experiència per dominar la situació.
Diria, doncs, que és un tècnic fidel al seu estil?
Sí. A Guardiola, li va marcar el mètode de Johan Cruyff i Eusebio pertany a aquella etapa, per tant també el va marcar molt. Com a persona haig de dir que és exemplar. Al Celta va ser un curs complicat per a ell, ja que hi havia pressió i el vestidor era complicat. És un deu i sempre va de cara.
Va agafar l’equip en la jornada 27. Es va saber adaptar al medi?
Era molt difícil. El club volia pujar i es va acabar patint per no baixar, hi havia exjugadors de primera i que no van rendir bé.
L’era post-Machín, una etapa d’èxits per al Girona, és tot un repte?
El llistó del Girona està molt alt i no sé si s’exigirà salvar la categoria sense patiments. La gent voldrà un curs semblant però si el club és intel·ligent no crec que exigeixi això a Eusebio, que haurà de canviar el sistema, el joc i altres aspectes importants.
El fet d’haver estat al Barça B els pot anar bé, a ell i al Girona, a l’hora de potenciar els jugadors joves del City que puguin arribar?
És un tècnic que no es casa amb ningú i no mira el carnet d’identitat. Si el futbolista fa el que li mana té molts punts per jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)