Girona

Tots els camins porten al sí

El Girona té fins divendres per decidir si paga 5 milions al Rayo Vallecano i es queda en propietat Johan Mojica

El club veu clar que el rendiment del colombià a Montilivi, l’aparador de Rússia i un preu raonable per un mundialista de la seva edat l’empenyen a executar la clàusula de compra

El Girona té fins divendres per fer efectiva la clàusula de compra de Johan Mojica al Rayo Vallecano. El club de Montilivi va aconseguir una pròrroga de quinze dies per prendre una decisió que està acabant de madurar i que, si no hi ha cap gir radical, serà afirmativa. Hi ha molts arguments que convencen el Girona, tot i que el club ho ha volgut consultar a Eusebio Sacristán. Si no hi ha cap entrebanc, tampoc en les condicions de pagament, el Girona farà el pas i pagarà els 5 milions d’euros, una quantitat significativa tenint en compte el seu historial de traspassos però assumible per com s’ha revalorat el jugador i el marge de creixement que té.

Johan Mojica està concentrat amb la selecció colombiana, amb la qual s’estrenarà en una fase final de la copa del món. La projecció amb el Girona li ha valgut el retorn a la selecció absoluta, després d’alguna cita puntual el 2015. I no només ha obtingut la recompensa de ser en el mundial, sinó que té molts números de ser titular, després de la greu lesió de Frank Fabra, titular habitual al lateral esquerre. La participació en el mundial fa créixer l’expectativa de revalorar encara més un futbolista que ha augmentat molt el seu valor de mercat des que va arribar a Montilivi. El Girona ja se’l va voler quedar en propietat l’estiu passat, però no va poder. El Rayo, això sí, va acceptar una clàusula de compra amb una rebaixa del preu de l’alliberament del contracte. En comptes dels 8 milions d’euros que hauria de pagar qualsevol altre club que el volgués, el Girona se’l podia quedar per 5 milions, segons el pacte fet amb el club madrileny. El Rayo és precisament ara el que més es deu penedir d’aquella operació, perquè el colombià s’ha revalorat molt, encara ho pot fer més durant el pròxim mes i, si el Girona executa la clàusula, rebrà una xifra força inferior del que hauria pogut percebre.

Amb 25 anys (a l’agost en farà 26), l’edat de Mojica impulsa també el Girona a aprofitar l’operació i pagar un traspàs que, per un mundialista de la seva projecció, considera raonable. Entre altres coses, perquè el podrà lligar amb un contracte a llarg termini que li permeti amortitzar el traspàs.

Johan Mojica ha crescut molt a Montilivi jugant com a carriler, una demarcació específica que s’adiu molt a les seves potencialitats. Eusebio Sacristán va explicar en la seva presentació com a entrenador del Girona que té la intenció d’adaptar-se a la idea de joc que Machín ha aplicat. Si el tècnic de La Seca preferís arraconar l’esquema amb tres centrals i carrilers, Mojica podria adaptar-se al lateral o a l’extrem esquerre.

EL GIRONA

Va obtenir una rebaixa de 8 a 5 milions d’euros i una pròrroga per decidir-se

EL RAYO, PENEDIT

El pas per Girona ha fet disparar el valor del carriler, i els madrilenys faran poca caixa

A RÚSSIA

Té molts números de ser titular amb Colòmbia, amb l’expectativa de revalorar-se més

‘Afavorit’ per la greu lesió de Frank Fabra

J.D. / X.M

La greu lesió de Frank Fabra (Boca Juniors) fa augmentar les possibilitats de Mojica de tenir protagonisme en el mundial. Fabra era el titular fix en el lateral esquerre, fins que dissabte es va confirmar que té trencat el lligament encreuat anterior del genoll. El seleccionador, José Pekerman, va convocar d’urgència el defensa Farid Díaz (Olímpia) per completar la llista de 23 futbolistes colombians al mundial. Teòricament, però, en l’ordre de prioritats del seleccionador, Mojica hauria de ser al davant de Farid Díaz i, per tant, les possibilitats de jugar al mundial li augmenten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)