Girona

Un pas més per acostar-se a l’elit del futbol formatiu

L’adaptació de l’edifici del col·legi dels Maristes en residència per a nens i joves futbolistes permetrà al Girona ampliar ventalls i horitzons pel que fa a la captació de talents per als diversos equips de futbol formatiu. La possibilitat d’aplegar en un mateix lloc els jugadors i proporcionar-los les sortides acadèmiques corresponents ajudarà totes les parts a enfortir un projecte destinat a acostar-se a l’elit del futbol de base que en un futur hauria de nodrir el primer equip de jugadors amb segell Girona.

Actualment, el Barça i l’Espanyol són els clars dominadors del futbol de formació a Catalunya, pioners amb els seus mètodes també a l’Estat espanyol i, tot i que el Girona ha escurçat les distàncies respecte als dos clubs referents, els dos grans projectes que té a l’abast el club de Montilivi, amb la residència als Maristes i la construcció d’una ciutat esportiva que asseguri unes instal·lacions adients per a la progressió dels futbolistes, obren la possibilitat als blanc-i-vermells de fer passos de gegant per tenir un futbol de base de primera divisió.

Pel que fa a les categories d’iniciació, el Girona ara té un hàndicap important a l’hora de fitxar jugadors amb projecció. El poder del Barça i l’Espanyol i les seves infraestructures els permeten captar futbolistes del territori o de fora, que es traslladen amb l’objectiu de créixer a tots els nivells, tant en l’esportiu com en l’acadèmic. La residència, i en un futur la ciutat esportiva, permetrà a l’entitat gironina assegurar que els jugadors de proximitat tinguin les facilitats per progressar a prop de casa, però també els talents de fora del territori podran aspirar a fer el salt qualitatiu amb els equips de l’entitat de Montilivi.

L’actual acord amb la UdG

Abans d’aparèixer la possibilitat d’entesa amb els Maristes, el Girona ja havia obert altres vies per assegurar que joves valors tinguessin alguna facilitat. El club i la UdG van firmar un acord per tal que algunes de les habitacions de la residència d’estudiants de Montilivi fossin per a futbolistes majors d’edat. Ara les possibilitats de créixer augmenten exponencialment.

LA RESIDÈNCIA

El Girona podrà ampliar el ventall pel que fa a la captació de joves talents

A TOT CATALUNYA

Actualment el Barça i l’Espanyol són els únics que poden oferir un pla integral adient

BASES PER CRÉIXER

L’adaptació als Maristes i la ciutat esportiva permetrien fer un salt qualitatiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)