Girona

Una Masia als Maristes

El Girona FC i els Maristes ultimen un acord que permetrà al club de Montilivi tenir un edifici de dues plantes on allotjar els jugadors del futbol de base de fora de la ciutat

L’Ajuntament ja ha donat el permís d’obres i el Girona confia poder utilitzar la nova infraestructura el curs 2018/19

El Girona FC condicionarà els dos últims pisos del mòdul principal dels Maristes com a allotjament per als jugadors del futbol de base de fora de la ciutat. Per al club de Montilivi, aquest és un pas imprescindible per intentar fer el salt de qualitat definitiu pel que fa als equips inferiors de l’entitat. Amb la residència, el Girona eixamplarà els seus tentacles i podrà fer una oferta integral als futbolistes de més projecció, siguin de fora de la demarcació, de fora de Catalunya i fins i tot de l’estranger: a més d’allotjament amb règim de pensió completa, el conveni que se signarà amb els Maristes també preveu que els futbolistes puguin formar-se acadèmicament al centre.

Projecte “bo per a Girona”

Les dues parts estan ultimant els detalls de l’acord i, per tant, encara hi ha aspectes que no estan plenament concretats. Sí, però, que fonts del centre educatiu admeten que les converses van bé i que es tracta d’un projecte “maco” que serà “molt bo per a la ciutat, per al club i per a l’escola”.

L’edifici on s’instal·laran els joves té cinc plantes. Els jugadors ocuparan les dues superiors. A sota n’hi ha una altra també buida, però que per ara no entrarà dins del conveni. A les plantes inferiors hi ha la recepció del centre educatiu, despatxos i sales de reunions als baixos i, al primer pis, la cuina i el menjador on habitualment dinen els alumnes.

Les plantes on s’instal·laran els jugadors ja tenen habitacions. Són les que anys enrere ocupaven els germans Maristes. La disminució del nombre de religiosos, però, va fer que es traslladessin a viure a un pis proper, al barri de Santa Eugènia, i que aquestes plantes quedessin desocupades.

Rehabilitació necessària

Ara no es fa un ús residencial d’aquestes habitacions. Són espais que es fan servir per guardar material i per a altres activitats que el centre educatiu realitza dins la seva activitat escolar habitual. Malgrat que les instal·lacions no estan en mal estat, sí que caldrà fer-hi obres de reforma perquè s’hi puguin allotjar els joves. Unes millores que s’executaran amb la llicència d’obres que l’Ajuntament de la ciutat ja ha donat. La voluntat és que en un primer moment es puguin instal·lar en aquestes habitacions entre una quinzena i una vintena de joves.

L’interès del club és poder disposar de la nova infraestructura ben aviat per començar ja la temporada que ve amb els joves instal·lats i que, per tant, puguin començar el curs escolar als Maristes al setembre. Tot i això, des de l’escola no es dona per fet que es pugui posar en marxa el projecte tan de pressa ja que dependrà del ritme en què avancin les negociacions que encara hi ha pendents de tancar.

La ciutat esportiva

El club continua mirant sense pausa terrenys propers a la ciutat per construir-hi una de les joies de la corona del projecte: la ciutat esportiva. La recerca no és fàcil perquè s’han de trobar uns terrenys de prop de 100.000 metres quadrats per satisfer plenament les expectatives del club. A banda de construir-hi entre sis i vuit camps de futbol, la intenció també és fer-hi una residència per a jugadors. Tot i això, la futura ciutat esportiva encara està molt verda i és possible que la residència no es construeixi fins a una segona fase, cosa que dona significat i també recorregut a l’operació que el club està ultimant amb els Maristes.

NOUS SERVEIS

A la residència, en desús des de fa anys, vivien abans els religiosos dels Maristes

EL LLOGUER

El club utilitzaria el mòdul superior (els dos últims pisos) de l’edifici principal

ELS JUGADORS

El projecte començarà amb una vintena de joves vivint al centre educatiu

CONVENI INTEGRAL

Els futbolistes, a més d’estar en règim de pensió completa, també hi estudiarien

LA REPERCUSSIÓ

Socialment, es valora el projecte com a “molt bo per a la ciutat, el club i l’escola”

PLANS DE FUTUR

La residència podria ser compatible amb la ciutat esportiva, encara sense lloc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)