Girona

La foto encara és borrosa

El Girona té divuit futbolistes amb contracte, però tot indica que l’estiu serà força més mogut del previst, tant pel canvi d’entrenador com també perquè hi pot haver sortides no desitjades

Cárcel només volia fer petits retocs, però segurament es trobarà ara amb feinada extra

Per molt bé que s’hi posés Eusebio afirmant que intentaria donar continuïtat al peculiar sistema de joc de Machín, el que no es pot negar és que les idees futbolístiques dels tècnics de La Seca i Gómara s’assemblen com un ou i una castanya. Entre el 3-4-2-1 de capçalera d’un i el 4-3-3 de l’altre hi ha un abisme, i malgrat la predisposició del de Valladolid a treballar amb una defensa de tres, Eusebio també necessitarà alternatives per poder implementar la seva filosofia si el Girona no se’n surt o els rivals li aconsegueixen prendre la matrícula.

Quique Cárcel va avançar molta feina pensant en el “sí” de Machín, però el tècnic ja fa dies que treballa per al Sevilla. El Girona té divuit jugadors amb contracte i un cert marge de maniobra –amb el mundial a punt de solfa, el mercat està gairebé aturat– per retocar l’equip al gust d’Eusebio, que té dos anys al davant a Montilivi. D’entrada, si el tècnic de Valladolid volgués jugar amb un 4-3-3 ara no podria fer-ho perquè li falten extrems purs. També laterals. I amb cinc jugadors a l’eix defensiu, li sobrarien centrals, llevat que aprofités la versatilitat de Ramalho per matar dos pardals d’un tret.

Pendents de les baixes

Hi ha aspectes que el Girona no pot controlar i un dels principals temors és que se li emportin primeres espases. Quique Cárcel ha intentat blindar tant com ha pogut els futbolistes amb ampliacions de contracte i amb clàusules de rescissió altes. Juanpe (el defensa més realitzador de la lliga), Portu i Stuani (32 gols entre tots dos) estan a les agendes de clubs als quals pel seu potencial econòmic no els suposa cap gran problema oferir entre 10 i 15 milions per qualsevol d’aquests jugadors. És evident que si el Barça s’endú Lenglet, Machín pugui venir a pescar a Girona i mirar d’emportar-se Juanpe o Bernardo. Tenir buits en la plantilla en demarcacions clau és un contratemps que de vegades no es pot resoldre amb èxit ni tenint la caixa plena.

Tot fa pensar que Cárcel haurà de fer més moviments dels que pensava fer a l’abril, quan la continuïtat de Machín es donava gairebé per segura. El Girona, ni cap altre club, no es traurà de sobre l’amenaça de perdre algun jugador a última hora fins al 31 d’agost, que és quan es tanca el mercat. El director esportiu, que té previst marxar a Rússia a veure el mundial, ha d’omplir algunes vacants claríssimes com les bandes i també la mitja punta. Cárcel voldria confeccionar una plantilla curta (uns 22 jugadors) i que Eusebio no perdés de vista el Peralada, que es reforçarà fort.

Els cedits

Perdut Maffeo, el Girona no descarta renovar la confiança de la majoria de jugadors que va tenir a préstec el curs passat. No serà el cas d’Olunga, però sí el de Mojica.

Amb Eusebio a la banqueta, futbolistes que la temporada passada van tenir poc protagonisme amb Machín com Aleix Garcia (849 minuts en 20 partits) i Douglas Luiz (304 minuts repartits en 15 estonetes) podrien tenir una segona etapa a Montilivi. Ningú no dubta que Aleix, de tècnica indiscutible, va ser un jugador desaprofitat que agradarà més al nou entrenador que no pas a l’anterior. Pel que fa al brasiler, el City no es resignarà que els 13 milions que va pagar al Vasco da Gama siguin un pèssim negoci, i si cap equip europeu s’interessés per ell, Montilivi tornaria a ser una opció preferent.

Pel que fa als cedits que tornen, Cárcel ja ha fet saber a Alcaraz (té ofertes importants de segona i alguna de primera) i Coris que faran la pretemporada. El barceloní té més possibilitats de quedar-se que el tossenc, tot i que aquest encaixa en qualsevol zona de la banda.

PERILL A LA VISTA

Jugadors com Juanpe, Portu o Stuani poden ser objectes de desig d’alguns rivals

LA MÀ D’EUSEBIO

Si volgués tenir alternatives per fer un 4-3-3, la sacsejada ha de ser inevitable

QUIQUE CÁRCEL

Vol una plantilla d’uns 22 jugadors i poder-se nodrir del Peralada, que es reforçarà fort

INCORPORACIONS

El nombre d’altes depèn de molts factors, però és fàcil que s’acosti a la desena

Sessió de treball d’Eusebio al PGA

L’entrenador del Girona, Eusebio Sacristán, va visitar ahir les noves instal·lacions del PGA de Caldes de Malavella, que seran les que utilitzarà majoritàriament la primera plantilla en el dia a dia per entrenar-se, juntament amb el camp de Riudarenes i el de Montilivi. Acompanyat dels seus ajudants, Onésimo Sánchez i Juan Carlos Andrés, Eusebio va conèixer un per un els membres de l’àmplia àrea tècnica del Girona i va liderar una primera sessió de treball. El president del Girona, Delfí Geli, i el director esportiu, Quique Cárcel, van acompanyar Eusebio, Onésimo i Andrés. En la trobada també hi va ser present el tècnic del Peralada, Chicho Pèlach, a més dels ajudants de Cárcel (Santi Pou, Ivan Hammouch i Juan Carlos Moreno), Emilio Gutiérrez i també l’equip de fisioterapeutes i recuperadors. L’entrenador de porters, Omar Harrak, va quedar integrat en un cos tècnic que està pendent de concretar el nou preparador físic i possiblement també l’arribada d’un analista.

Mojica, el primer del curs?

El Girona hauria de pagar en les pròximes hores –té divendres com a data límit– els cinc milions d’euros al Rayo Vallecano i quedar-se en propietat Johan Mojica després d’haver-lo tingut en la plantilla els dos últims cursos com a cedit per l’entitat de Vallecas. En aquesta operació, el club de Montilivi hi veu dos aspectes molt favorables per als seus interessos: l’esportiu i també l’econòmic. El futbolista, de 25 anys, té encaix sobretot al carril, però també pot jugar de lateral i d’interior enganxat a la banda, o fins i tot d’extrem en el cas que Eusebio optés per jugar amb un 4-4-2 o un 4-3-3. El club també valora el fet que cinc milions és un preu molt raonable per a un mundialista, i veu una bona oportunitat per revendre’l a un preu superior en el cas que arribés una bona oferta. El club podria anunciar en les pròximes hores el seu fitxatge, que seria el primer de la temporada 2018/19. L’entesa seria per dues o tres temporades i la clàusula de rescissió, significativa. De fet, ni tan sols s’hauria de descartar que si Mojica fa un bon mundial molts clubs preguntin per ell. En dos cursos com a cedit, el colombià ha jugat 40 partits amb el Girona (30 a primera divisió).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)