3a divisió FEF

Una tercera atípica

3a divisió. L’ascens administratiu del Sants fa que el curs vinent el grup català tingui 21 equips, quatre dels quals provinents de primera catalana i un, el Llagostera, de segona B

Amb el Sant Andreu i el Terrassa fora de la lluita per l’ascens, i amb la batalla entre el Martinenc i el Manresa ja dirimida a favor dels barcelonins, el grup cinquè de tercera divisió de la pròxima temporada ja està definit. La gran novetat serà la presència de 21 equips. L’ascens administratiu del Sants, després que la FCF acatés la resolució del Tribunal Català de l’Esport, farà que tots els equips disputin 40 partits i que hi hagi 42 jornades –cada conjunt en tindrà un parell de descans–. Hi haurà, també, quatre descensos per recompensar-ho tot. S’albira, en tot cas, un grup on es mantindrà un nivell competitiu alt, ja que dels aspirants a l’ascens aquesta temporada, només l’Espanyol B ha aconseguit l’objectiu. A més a més, de segona B arriba el Llagostera, que ja tenia un projecte grandiloqüent la temporada passada a la divisió de bronze i que, atesa la política de renovacions, mantindrà ambicions a tercera.

Geogràficament, amb l’ascens del Sants, el Martinenc, la Grama i el Sant Cristòfol, la categoria quedarà un pèl més centralitzada. De fet, hi haurà cinc equips de Barcelona (l’Europa, el Sant Andreu, l’Hota, el Sants i el Martinenc) i onze més de la demarcació barcelonina. D’altra banda, del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre hi haurà els filials del Nàstic i el Reus, i l’Ascó, mentre que la demarcació gironina estarà representada pel Llagostera i el Figueres. D’equip lleidatà, com ja va sent una tendència, no n’hi ha cap. De fet, des de la temporada 2012/13, curs en què el Balaguer va baixar a primera catalana, que no hi ha cap representant de les terres de Ponent a tercera divisió.

La configuració final del grup cinquè, d’altra banda, farà que els equips hagin de fer en general pocs quilòmetres per jugar la temporada vinent. Els dos conjunts més perifèrics, el Figueres i l’Ascó, són els que hauran de fer els desplaçaments més llargs. De fet, quan s’hagin d’enfrontar entre ells, hauran de recórrer 594 quilòmetres (297 d’anada i 297 de tornada).

DE LA CAPITAL

5
equips
de la ciutat de Barcelona hi haurà: el Sant Andreu, l’Europa, l’Horta, el Sants i el Martinenc.

CENTRALITZAT

0
clubs
lleidatans jugaran a tercera. En canvi, n’hi ha 16 de barcelonins, 3 de tarragonins i 2 de gironins.

BAIXEN MÉS EQUIPS

4
descensos
hi haurà de manera excepcional. Tot plegat, per tornar als 20 equips el curs 2019/20.

TRAJECTE LLARG

297
quilòmetres
separen Ascó de Figueres. Aquest serà el desplaçament més llarg: 594 quilòmetres en total.

L’Europa, el que encadena més cursos

La tercera divisió és una categoria de pas en què no es fàcil encadenar massa temporades. De fet, dels 21 equips que hi participaran la temporada vinent, només n’hi ha un que hi enllaci més de deu cursos: l’Europa. El conjunt escapulat juga a tercera de manera ininterrompuda des de la campanya 2005/06, de manera que la pròxima serà la seva catorzena temporada seguida a la categoria. El segueixen en aquest rànquing el Vilafranca, que enllaçarà nou cursos; el Terrassa, que n’encadenarà vuit,i Figueres, que hi jugarà el seu setè curs seguit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)