Girona

Deu anys d’evolució personal

Han passat deu anys i nou temporades després que el Girona assolís l’ascens a la 2a divisió A i si l’evolució del club de Montilivi ha sigut evident i en línies generals ascendent, en les trajectòries dels futbolistes que van formar la plantilla també hi ha hagut canvis de tota mena. De fet, en aquest curs que ara acaba encara hi havia 14 integrants d’aquell equip en actiu, i una desena ja havien penjat les botes. Eloi Amagat, amb un parèntesi pel mig en d’altres clubs, és l’únic supervivent d’aquell equip que va escriure una de les pàgines més importants de la història del Girona.

Noms com Albert Dorca i Nagore encara es mantenen en el món professional, mentre d’altres continuen competint en categories importants com la 2a divisió B o la tercera divisió. Rafa Ponzo –a Veneçuela– o Migue ho fan amb 39 i 38 anys, i Larios, que juga a tercera divisió a l’Aragó, es manté actiu amb 40 anys. D’altra banda, hi ha casos en què els seus camins han passat als despatxos dels estadis i a la representació de futbolistes, i també trobem històries en què els ídols d’aquell ascens han acabat dedicant la seva vida a d’altres negocis com és el cas de Jito, propietari d’un bar a Vitòria.

RAFA PONZO

Va passar pel Ceuta, Xipre i els Mineros de Veneçuela abans de jugar quatre cursos amb el Marino Luanco a 2a B. En els darrers anys ha jugat a Veneçuela i El Salvador. L’Angostura va ser el seu últim equip i als 39 anys espera una oferta de la primera veneçolana.

XUMETRA

Amb 22 anys, l’ascens amb el Girona a 2a A i els dos anys en la categoria li van servir de trampolí. Va continuar la seva carrera a l’Elx (2010-2013), amb qui va pujar a primera, i després va jugar en l’elit amb el Llevant (2013-2016). Aquest curs ha jugat a l’Olot.

CHECHU

Va disputar tres cursos a 2a A amb el Girona abans de marxar a Tenerife (2011-2014) amb qui va tornar a pujar a la categoria de plata. Encadena quatre temporades a l’Hèrcules a on amb 36 anys és una de les peces més importants del club alacantí.

Dorca

Amb el Girona va fer el salt a 2a A i una dècada després hi continua jugant. Ho ha fet amb el Girona (2008-2012), el Racing (2012/13), el Múrcia (2013/14), el Saragossa (2014-2016), l’Elx (2016/17) i en aquesta última campanya ho ha fet a les files de l’Alcorcón.

Joel Múrcia

Un altre dels joves de l’equip que va trobar minuts a Cassà, en la tercera divisió. Tot seguit arribaria el seu pas pel Palamós i també pel Peralada. Ha passat per diversos equips del futbol territorial empordanès, l’últim, enguany, el Vilartagues de tercera catalana.

Santi Asensio

Va tenir força protagonisme en l’any de l’ascens però a 2a A se li va comunicar que no es comptava amb ell. Asensio va continuar al Girona fins al gener sense tenir minuts. Va acabar el curs a l’Hospitalet i es va retirar castigat per les lesions el 2010 al Premià.

ARNAL

Va jugar un curs a 2a A amb el Girona i més enllà de les experiències a 2a B amb el Sabadell (2009/10) i l’Olot (2013), i a 2a A amb l’Alcorcón (2014) la seva trajectòria ha sigut a l’estranger en llocs com Xipre, Malta i la India. És el nou director esportiu del Nàstic.

JITO

Va gaudir de la 2a A amb el Girona durant un curs i després ha participat en diversos projectes ambiciosos a 2a B com la Cultural Lleonesa (2009/10), l’Alavés (2010-2012), l’Eibar (2012/13) i tres cursos al Sestao River. Actualment es dedica a la hostaleria a Vitòria.

MIKI ALBERT

Un problema cardíac el va obligar a deixar el futbol amb 27 anys i a les portes del món professional amb el Girona. Va passar a ser secretari tècnic del club gironí fins al 2011, quan es va incorporar a l’estructura del Barça a on hi continua avui en dia.

URI SANTOS

Amb 21 anys, tenia projecció però a 2a A el Girona no comptava amb ell. Va marxar al filial del Racing de Santander (2008-2010) amb qui va arribar a debutar a primera divisió. El Girona C s’afegirà a una llista a on hi ha el Llagostera (2010-2012) i l’Olot (2012-2018).

Cornellà

Va acabar el curs de l’ascens al Cassà i després han vingut un reguitzell d’equips gironins: el Llagostera, el Figueres, el Peralada o el Palamós amb un parèntesi al Santboià (2010/11) per jugar a 2a B. Ha acabat la temporada actual a La Jonquera de 1a catalana.

Ramon Masó

Amb 20 anys i poca presència en l’any de l’ascens, va sortir cap al Cassà. Després ha jugat a 2a B i tercera amb equips com el Sant Andreu, el Santboià, l’Olot, el Manlleu i el Figueres. Aquesta última temporada ha jugat a La Jonquera de 1a catalana.

Matamala

Va jugar dos cursos amb el Girona a 2a A abans que el Recreativo el fitxés. A Huelva hi va completar tres temporades, i el 2012/13 va tornar a Montilivi. Un any després s’incorporava al Palamós, club amb el qual hi va jugar dues campanyes abans de retirar-se el 2016.

Eloi Amagat

La sortida del Girona després de l’ascens va ser traumàtic però Eloi es va fer un nom en equips com el Lorca i sobretot el Llagostera. Va tornar el curs 2012/13 al Girona, a on ha sigut capità i hi ha debutat a primera divisió. Tanca l’etapa al Girona i espera nous reptes.

DAVID SÁNCHEZ

Va tenir poca participació en el debut a 2a divisió A, i del 2009 al 2011, quan el club va desaparèixer, va jugar amb l’Sporting Maonès a 2a divisió B. Després va ajudar a l’Ascó a pujar a tercera (2012/13) i ha exercit càrrecs tècnics en diversos equips tarragonins.

JORDI DOT

Dot va deixar el Girona per anar a jugar a la seva terra natal, amb el Manlleu, i després amb la d’adopció, a l’Olot. El defensa va penjar les botes l’estiu del 2010 i es va incorporar al cos tècnic garrotxí. També ha entrenat al Manlleu i al Sant Jaume de Llierca.

MIGUE

Sis cursos a 2a A amb el Girona el converteixen en el jugador del club amb més partits en la categoria. Després va passar per l’Alavés, l’Huracán i el Cadis. Aquesta última temporada ha jugat amb el Sabadell a 2a divisió B oferint un molt bon nivell als 38 anys.

NAGORE

Va marxar al Lorca i després a l’Alcorcón a on va fer el salt de nou a la 2a divisió A i s’hi va consolidar. En les últimes tres temporades ha militat a l’Osca. En aquesta darrera campanya, però, les lesions li han impedit tenir minuts en el camí dels de Rubi cap a primera.

LARIOS

Després del Girona, va jugar al Badalona (2008-2010) abans de ser història viva del Prat, a on hi va militar quatre temporades i va ser clau en el primer ascens dels pota blava a 2a B. Actualment viu a l’Aragó i amb 40 anys ha jugat al Robres de tercera divisió.

Miguel

Després del Girona, a on hi va jugar amb 21 anys, Miguel Ángel Ramos ha tingut una dilatada trajectòria per diversos equips del futbol català tant a la 2a divisió B (Gramenet i Prat), com a tercera, a on aquest darrer curs ha defensat la porteria del Vilafranca.

Jose

Va completar cinc cursos al Girona a 2a divisió A abans de jugar al Omonia Nicosia de Xipre (2013/14). Del Múrcia (2014/15), a 2a divisió B, va fitxar per l’Olot, a on hi ha estat diputant els últims tres cursos i n’és un dels capitans. Amb 35 anys continua en actiu.

RANGEL

Va jugar al Girona a 2a divisió A fins a la meitat del curs 2009/10. Després va militar al Ciudad Lorquí i l’Extremadura abans de retirar-se com a jugador a Llagostera competint a 2a divisió B (2011/12). En l’actualitat és representant de futbolistes.

SERRA

Serra va completar un curs amb el Girona a 2a A i després va marxar al Llevant (2009/10) a on va assolir un ascens a primera divisió. Va tornar al Girona (2010/11) i va tancar la seva carrera jugant tres temporades a l’Olot, a on va penjar les botes el 2014 a 2a B.

RASET

Va quedar sense fitxa en el tram final del curs de l’ascens. Després va jugar a Banyoles (2008/09) abans d’assumir responsabilitats al futbol base del Girona. Del 2012 al 2014 va ser secretari tècnic gironí i ara fa tres temporades que ho és de l’Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)