Girona

Un premi a la insistència

Fase d’ascens a primera divisió. Els exjugadors del Girona Jaime Mata, Becerra i Kiko Olivas intentaran avui contra el Numància fer el salt cap a la màxima categoria amb el Valladolid

La primera divisió sabrà aquest vespre (20.30 h) quin serà el seu vintè component de cara al curs que ve. El Valladolid i el Numància lluitaran per l’últim bitllet cap al màxim nivell del futbol estatal en un duel que, després del 0-3 de l’anada, arrencarà amb un clar color blanc-i-violeta. A les files dels val·lisoletans hi haurà tres noms ben coneguts pels aficionats gironins, com són el porter Isaac Becerra i els jugadors Kiko Olivas i Jaime Mata. En els tres casos, el més que possible ascens els arriba en un moment de maduresa en les seves carreres i després de picar força pedra en la categoria de plata.

Un dels grans protagonistes del bon any del Valladolid és Jaime Mata, que ha marcat 33 gols i el curs que ve té assegurada la presència a primera divisió però amb la samarreta del Getafe. El davanter madrileny va viure la segona (2014/15) i la tercera (2015/16) fase d’ascens a primera de la història del Girona, però de blanc-i-vermell no va aconseguir fer el salt cap a l’elit. L’experiència viscuda a Montilivi el juny del 2015 –juntament amb Isaac Becerra– li ha de servir per incentivar els seus companys a no relaxar-se ni un moment malgrat el resultat tan còmode de l’anada. En aquella eliminatòria, els gironins havien guanyat 0-3 a Saragossa, i en la tornada una desconnexió inexplicable va provocar que els aragonesos aixequessin el resultat i s’acabessin imposant per un sorprenent 1-4.

Al terreny de joc també hi haurà Kiko Olivas. El malagueny també ha estat un fix en les alineacions del Valladolid i, tal com va fer el curs passat a Girona, vol tornar a celebrar un ascens a primera divisió amb els castellans. Olivas té experiència en la màxima categoria, en què va jugar sis partits repartits en dues temporades amb el Vila-real, però ara, amb 29 anys, veu l’oportunitat de treure el cap a primera divisió d’una vegada per totes. Pel que fa a Becerra, no ha tingut protagonisme aquest curs i tot indica que, en cas d’ascens, li serà molt complicat tenir minuts en la primera divisió espanyola.

Catalans destacats

Més enllà de Becerra, la plantilla del Valladolid disposa del porter sabadellenc Masip i, des de fa uns mesos, del tècnic Sergio González. Amb el barceloní a la banqueta, els val·lisoletans estan oferint una gran imatge.

L’ANADA

0-3
és el resultat
que el Valladolid va aconseguir en l’anada, disputada al camp del Numància

La quarta fase d’ascens per a Isaac Becerra

Malgrat no tenir protagonisme aquest curs a Valladolid, Isaac Becerra viu com a membre de la plantilla blanc-i-violeta la seva quarta fase d’ascens per pujar a primera. Va ser precisament en una fase d’ascens al Girona –la primera del club, el curs 2012/13– quan Becerra va aconseguir la titularitat a Montilivi. Després, i ja consolidat com a porter titular dels gironins, també viuria les de les temporades 2014/15 –els va eliminar el Saragossa en semifinals– i 2015/16, quan van perdre en la final contra l’Osasuna. Ja a Valladolid, el curs passat es va quedar a les portes de poder jugar la fase d’ascens quan era el porter titular i, aquesta temporada, amb l’arribada i bona forma de Jordi Masip no ha tingut la possibilitat de participar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)