Girona

“Una venda seria positiva”

El director esportiu del Girona preveu “un estiu llarg” i reconeix que el traspàs d’algun dels jugadors que més han destacat en l’estrena a primera seria benvingut per tenir més marge per fitxar

“Amb diners, es poden fer moltes coses. Hem de tenir paciència i tranquil·litat”, explica Quique Cárcel

“Serà un estiu llarg.” El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, té assumit que els farà falta paciència per acabar de configurar la plantilla. Amb el mundial tot just arrencat, els moviments s’alenteixen. I a Montilivi, hi ha un altre factor que condicionarà les decisions i el marge de maniobra en el mercat. El club reconeix de manera clara que té oberta la porta per si arriben ofertes convincents per algun dels jugadors que més han destacat durant l’estrena. “És molt important que la gent es posi al cap la idea que tot club com el Girona necessita vendes, necessita diners. Anem molt ajustats pel que fa a pressupost, com la majoria d’equips”, va explicar el director esportiu.

“Hem creat un patrimoni amb el rendiment de l’any passat, i tinc la tranquil·litat de saber que tenim una plantilla bastant formada. Ara vull buscar peces noves, i perquè hi hagi peces noves i bones, alguna venda seria positiva”, va dir Cárcel, que va deixar clar que un bon traspàs seria benvingut. “Tot dependrà del que passi. Perquè si ve una venda, entren diners. I amb diners, es poden fer moltes coses. Canvia molt. Hem de tenir paciència i tranquil·litat.” Naturalment, ajudaria molt més a clarificar el full de ruta del Girona en el mercat que les propostes cap als seus futbolistes no triguessin gaires setmanes a prendre forma.

Els futbolistes més susceptibles de rebre ofertes interessants són Cristhian Stuani, Portu, Juanpe i Bernardo. S’hi podria afegir Mojica, un dels mundialistes, un cop el Girona enllesteixi l’acord ja molt madur amb el Rayo per quedar-se’l en propietat. “A dia d’avui, no tinc cap constància d’una oferta formal per la clàusula dels jugadors. Tinc molt clar que, si fem vendes, les volem fer d’una manera que el club en surti beneficiat. Això no és fàcil, perquè la gent vol negociar i no pas pagar tota la clàusula, però la meva idea és no posar-ho fàcil.”

Les vendes no només aclariran el marge econòmic a l’hora d’anar a fitxar, sinó també els perfils concrets que s’hauran de reforçar. “Tenim clara la fotografia del que ens agradaria que passés. Sense Maffeo, hem de cobrir la banda dreta. I a Portu i Borja, els hem de buscar competència. A dalt, depèn de com quedi la situació de Stuani. De centrals, en tenim cinc i si tot va bé continuaran.”

EL MISSATGE

“Vull buscar peces noves, i perquè n’hi hagi de noves i bones, alguna venda aniria bé”

NOMS PROPIS

Stuani, Portu, Juanpe i Bernardo són els més ben situats per rebre ofertes

“Hi ha talent i hem de ser valents. No firmarem per firmar si hi ha gent jove de casa amb futur”

X.M.

La plantilla en l’estrena a primera era de 24 jugadors, i la idea és reduir-la a 22. “Intentaré fer una plantilla al màxim de competitiva, i això es tradueix en dos jugadors per posició”, va dir Cárcel. El Girona vol tenir molt present el paper dels jugadors del Peralada. “Tinc marcat donar oportunitats a gent jove. Crec que hi ha talent al Peralada, hem de ser valents i ser un club que tregui jugadors joves amb il·lusió. Crec molt en això, i he firmat un entrenador que també hi creu. Volem ser valents.” I va sentenciar: “No firmarem per firmar si hi ha gent jove de casa amb un futur important.” Kevin Soni i Pedro Porro (foto) faran la pretemporada, i Andzouana i Paik s’hi podrien afegir. El Peralada, a més, ha de fer molts fitxatges, de joves amb perspectives de primer equip.

“Tenim la sort de tenir un tècnic amb un gran potencial; els ulls li brillen en parlar del Girona”

X.M.

Quique Cárcel està molt satisfet de tot el que li ha transmès Eusebio Sacristán des que van començar a negociar la incorporació com a entrenador del Girona per dues temporades. “És un entrenador que ja ha demostrat moltes coses i que té un potencial brutal. I tenim la sort de tenir-lo aquí. Ell és el primer que té tota la humilitat i il·lusió. Els ulls li brillen en parlar del Girona”, va explicar el director esportiu. Eusebio va dir en la seva presentació oficial que volia adaptar-se a l’estil de joc que Pablo Machín havia aplicat amb èxit a Montilivi. “Té la idea de no trencar molt amb tot el que s’estava fent, perquè la plantilla s’hi sentia còmoda. Cada entrenador pot donar els seus conceptes de joc, però hem d’aprofitar aquest aire, aquest rendiment que ha ofert l’equip”, va argumentar Cárcel. “És un entrenador intel·ligent, sap que aquí estan funcionant les coses i hi posarà els seus tocs. El sistema? Doncs l’anirà modificant en funció dels resultats, el rendiment o els jugadors que vagin arribant. Ell té molt clar que li agrada el Girona i el que estava fent. A partir d’aquí, jo no diré mai a un entrenador què és el que ha de fer.”

“No puc garantir que es quedin tots, però ara comencen de zero i vindran amb il·lusions”

X.M.

Quique Cárcel va confirmar que tant Rubén Alcaraz com Sebas Coris faran la pretemporada. “Per rendiment, Rubén crec que té moltes possibilitats que pugui continuar. Coris s’ho haurà de guanyar durant la pretemporada.” El Girona té 18 jugadors amb contracte, que són 19 comptant-hi el porter José Aurelio Suárez i 20 un cop s’activi la compra de Mojica. El director esportiu va reconèixer que difícilment hi haurà lloc per a tots. “No puc garantir que es quedin tots. Ve un entrenador nou, i comença tot una mica de zero. Crec que hem d’anar amb tranquil·litat, que el tècnic vegi els jugadors, agafi sensacions i puguem prendre decisions conjuntament.” Futbolistes amb poc protagonisme amb Machín tenen l’oportunitat de reivindicar un lloc: “Pablo els coneixia tots i alguns tenien avantatge. Ara, tothom vindrà amb il·lusions renovades, amb ganes de demostrar coses. Aquest punt d’il·lusió pot ser bo.”

“Douglas és un bon exemple del que hem de vigilar; no podem dur-ne un que jugui un partit”

X.M.

Les cessions del Manchester City tornaran a ser una fórmula per apuntalar la plantilla. “La relació és del 100%. Cada setmana hem tingut conferències parlant de situacions de mercat i de jugadors que tenen.” Cárcel vol veure com va el mercat i va insistir que les tres parts (el City, el Girona i el jugador) s’han d’entendre per activar les operacions. “Sí que hi ha peticions, i anem fent”. El director esportiu va admetre que les cessions sense protagonisme no són positives i va citar Douglas Luiz: “És un bon exemple del que hem de vigilar. Només ha jugat un partit de titular, i és evident que això no representa una cessió positiva per al City. S’ha de veure amb sentit comú i coherència. No vol dir que qui vingui té assegurada la participació, però no podem dur-ne un que jugui un partit.”

L’arrencada serà el 9 de juliol i l’estada a les instal·lacions del Manchester City, del 18 al 25

X.M.

El Girona d’Eusebio començarà la pretemporada el 9 de juliol, tot i que l’activitat dels dos primers dies se centrarà en les proves físiques i mèdiques típiques de l’arrencada. Després de diverses sessions a casa –la previsió és treballar a les instal·lacions del PGA–, l’equip se n’anirà a fer una estada de pretemporada a Manchester, a la ciutat esportiva del City, tal com ha fet els dos últims estius. L’estada a Manchester començarà el 18 de juliol i s’allargarà una setmana. El Girona està definint la programació d’amistosos –“hi ha coses força avançades”, va explicar el director esportiu–, tant durant l’estada com després. També s’ha de trobar rival per al trofeu Costa Brava. “Sabem que el Manchester City no podrà ser per calendari, però intentarem que sigui un rival d’entitat”, va dir Cárcel. La idea és programar el Costa Brava la setmana prèvia al començament de lliga, el cap de setmana del 19 d’agost.

“Si no juguem amb la mateixa humilitat i il·lusió de l’estrena a primera, patirem molt”

X.M.

Un cop repassats diversos aspectes del mercat, la plantilla i l’entrenador, el màxim responsable de la parcel·la esportiva va voler enviar “un missatge molt important” respecte a la segona temporada a l’elit: “Tinc clar que serà un any molt difícil. Hem de tornar a tenir tots la humilitat i la il·lusió de l’any passat. Si no comencem des d’aquell punt d’il·lusió màxima, si no ho vivim tot de la mateixa manera que ho vam viure durant l’estrena, patirem molt i tot se’ns girarà en contra. És molt important que ho tinguem tots present.” El magnífic paper de l’equip en el primer curs a primera apuja l’exigència: “La pressió d’haver-ho fet tan bé ens generarà un pes que serà molt difícil de superar. Vindran mals moments, fases en què potser ens veiem allà baix, i si no estem bé patirem per gestionar les emocions”, va avisar Quique Cárcel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)