2a divisió A

El capità de l’Almeria, detingut

Frau en les apostes. Morcillo va ser interrogat en el marc d’una operació contra una trama que manipulava resultats de partits

Jorge García Morcillo, capità de l’Almeria, és un dels 24 detinguts en l’operació contra el frau en les apostes i el falsejaments de resultats de partits que porta a terme aquesta setmana la Policía Nacional. Segons una informació d’El Mundo, Morcillo va ser arrestat i interrogat ahir, abans d’anar-se’n de vacances a Itàlia. Així, el defensa de l’Almeria es converteix en el primer futbolista professional detingut en el marc d’una operació per presumptes arranjaments de resultats. Hi ha uns quants partits de l’Almeria que estan sent investigats, i Morcillo seria un dels jugadors amb qui hauria contactat la trama per manipular els resultats i aconseguir beneficis econòmics a través del mercat d’apostes a internet.

Un dels partits investigats és l’Almeria-Nàstic del 13 de gener, que ja és en el punt de mira la LFP perquè hi va haver moviments de diners sospitosos en les apostes. Morcillo no va jugar aquell partit, però els investigadors li assignen un paper de prou autoritat al vestidor per fer d’intermediari amb la trama.

Aquesta segona part de l’operació s’ha basat en la col·laboració de dos dels detinguts en la primera, els exfutbolistes Jonan García i Iván Moreno, que ha permès de destapar una xarxa que involucra també un equip de primera divisió femenina, el Santa Teresa, i que té ramificacions a països com ara Xipre i Lituània.

Quan donava suport a la policia

Morcillo va dedicar, el 22 de setembre passat, un gol als cossos de seguretat de l’Estat arran de la presència d’agents de la Polícia Nacional i de guàrdies civils a Catalunya pel referèndum de l’1 d’octubre. En concret, va ser el primer que el seu equip va fer al Sevilla Atlético, en un partit que va acabar amb un clar 3-0. El capità de l’Almeria, que va marcar de penal, va celebrar el gol amb una salutació militar que l’endemà va explicar en una piulada a Twitter. “Va por ustedes”, mencionant la policia i la Guàrdia Civil, i acompanyant-ho amb la imatge de la celebració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)