Nàstic

Nàstic

Es busca referent

La sortida de Sergio Tejera i, sobretot, la de Xavi Molina deixen el Nàstic orfe de pals de paller

L’equip grana, que abans també havia vist marxar jugadors amb pes com ara Reina, Xisco Campos i Marcos, no té ara mateix cap futbolista que superi els dos anys al club

Un pit i collons en la pinya prepartit, una celebració de gol agafant l’escut de la samarreta i assenyalant la graderia, una arenga intersetmanal per despertar l’equip i endollar l’afició, una esbroncada a la mitja part. En una plantilla, els moments del capità, els actes dels referents, dels que fa anys que són al club, són clau. Tenen un enorme valor intangible, que no es paga amb diners i que creix amb els anys. Un actiu que el Nàstic ha perdut. Les sortides aquest mes de Sergio Tejera i, molt especialment, de Xavi Molina, deixen la plantilla grana òrfena de futbolistes amb pes en el vestidor. Molina era l’únic tarragoní de l’equip i el més identificat amb l’afició després de cinc intensos anys, amb decepcions, grans alegries i molt de patiment. El desgast mental, i una bona oferta de Bèlgica, han fet canviar d’aires l’últim capità. En els dos anys anteriors, el Nàstic també va veure marxar altres futbolistes que van portar el braçalet amb la bandera de Tarragona i amb molta ascendència i credibilitat entre companys i aficionats: Manolo Reina, Xisco Campos i Marcos Jiménez de la Espada.

Així, dels setze futbolistes de la plantilla d’aquesta última temporada que mantenen el contracte per a la propera, cap encadena més de dos anys al Nàstic. Hi ha la possibilitat que dos futbolistes amb més recorregut dins del club formin part de la pròxima plantilla, ja que Jean Luc Assoubre, fitxat l’estiu del 2013, i Daisuke Suzuki, incorporat el febrer del 2016, acaben contracte el 30 de juny i estan pendents de renovar. El més probable, però, és que ni un ni l’altre continuïn vestint la samarreta grana. Cap dels dos, a més, és un referent dins del vestidor grana. La temporada que ve hi haurà, en principi, un tarragoní a la plantilla. El jove porter Alberto Varo torna al club després de dos anys de cessió al Barça B i hauria de lluitar per la titularitat amb Dimitrievski i Bernabé Barragán, a menys que el porter macedoni, amb molt cartell, sigui traspassat.

La falta de jugadors en la plantilla identificats amb l’afició coincideix, precisament, amb el fet que el club enceta una nova etapa en què Promoesport, l’agència de representació de futbolistes, desapareix de la gestió esportiva i prenen tot el protagonisme en la confecció de l’equip l’entrenador, José Antonio Gordillo, que va ser fitxat en la recta final d’aquest últim curs pel seu passat grana i per la identificació amb el club; el nou director esportiu, Arnal Llibert Conde, i el president, Josep Maria Andreu. Després del ball de fitxatges i de nacionalitats amb Promoesport, l’objectiu és que l’equip torni a estar més arrelat al territori i sigui més proper a l’afició, tot i que sembla evident que els resultats s’hauran de buscar a mitjà o llarg termini.

En confecció
El Nàstic encara no ha fet cap fitxatge, però té uns quants futbolistes lligats per al curs que ve.
16
jugadors
del curs 2017/18 mantenen contracte. Barreiro, Dimitrievski, Uche, Kakabadze i Djetei encadenen dues temporades al Nàstic, i Abraham, Maikel Mesa, Bernabé, Javi Jiménez, Javi Márquez, Arzo, Dumitru, Morente, Perdomo i Dongou, una. Fali, fitxat fa tres anys, n’ha passat dos cedit.
2
jugadors
amb més anys al club estan pendents de renovar, però el més probable és que no hi continuïn: Jean Luc, fitxat fa cinc anys, i Suzuki, en fa dos i mig.
5
anys
ha durat l’etapa al Nàstic de Xavi Molina (la Canonja, 1986), que ha fitxat per l’Eupen belga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)