Bateig amb dutxa freda

Johan Mojica. L’alegria pel debut en el mundial del futbolista del Girona, que va jugar els 90 minuts, va quedar estroncada per la derrota de Colòmbia, amb deu jugadors des del minut 3

El Girona va veure debutar ahir el seu primer futbolista en un mundial: Johan Mojica. Tot i que Colòmbia va ser de les últimes seleccions a entrar en escena, els altres dos jugadors que podien haver-se estrenat prèviament van veure els seus respectius partits des de la banqueta i no van disputar ni un minut: el davanter Cristhian Stuani, l’Uruguai-Egipte, i el porter Yassine Bounou, el Marroc-Iran.

De carriler a lateral

Mojica va ser titular en el debut de la selecció de Pekerman. Tot i el bon partit individual del jugador del Girona, la decepció per la derrota va ser majúscula. Colòmbia va haver de superar un primer cop baix que va ser una acció de penal i expulsió –la Roca Sánchez va veure la vermella per evitar un gol amb la mà– i que va significar el 0-1 per al Japó (3’). Tot i que el seleccionador colombià va moure fitxa per reequilibrar l’equip, el sacrificat va ser l’altre lateral, Cuadrado (Juventus). Mojica va jugar de lateral esquerre, tot i que va tenir molta llibertat ofensiva –el seu equip va anar molts minuts a remolc de marcador– i va tenir una presència constant a tres quartes parts de camp. De la seva cama esquerra van sortir algunes de les millors centrades del combinat colombià.

Mojica no va tenir incidència directa en cap dels gols. El que va significar l’empat del seu equip va ser una falta forçada per Falcao i executada per Quintero per sota la tanca defensiva. L’1-2 va ser un córner en què tres jugadors de Colòmbia amb més envergadura que Osako no van poder impedir la rematada de cap del japonès, que va marcar l’1-2 amb encara 17 minuts per davant.

Segona oportunitat

Els altres dos mundialistes del Girona tindran l’oportunitat d’estrenar-se avui, tot i que la previsió és que tant Stuani com Bounou continuïn com a suplents. El Marroc s’enfronta a Portugal (a les 2), mentre que l’Uruguai jugarà contra l’Aràbia Saudita (a les 5).

L’ACTUACIÓ

Ubicat al lateral, Mojica va tenir protagonisme en atac amb pujades i bones centrades