Girona

Reclamen més retorn a la ciutat

Al ple. La nova concessió es veu des de l’oposició com a positiva per a Girona en línies generals, però la implicació del club en la vessant social genera dubtes

La proposta de concessió de l’estadi de Montilivi passarà per ple divendres i tot indica que s’aprovarà, ja que tant per a l’equip de govern com per a la resta de grups de l’oposició l’acord es veu, en línies generals, positiu. De fet, en la presentació d’ahir, Marta Madrenas va ser molt clara davant la possibilitat que no s’aconseguís el suport suficient: “No passarà”, va concloure l’alcaldessa, que té clar que la millora d’una infraestructura municipal de tanta envergadura com és Montilivi és tan necessària com beneficiosa per a la ciutat. La realitat, doncs, dibuixa un escenari en què en línies generals les forces de l’oposició no es negaran a entregar la nova concessió de l’estadi de futbol a un projecte i a uns inversors que fa temps que demostren la seva solvència, però sí que des de les diverses formacions polítiques hi ha coses que no veuen del tot adequades, sobretot pel que fa al retorn social que en podria obtenir la ciutat de Girona. En les últimes setmanes ja hi ha hagut trobades entre l’equip de govern i la resta de partits del consistori per parlar de la concessió, però no va ser fins ahir que els van fer arribar el plec de clàusules que es durà al ple i que entre avui i demà podran accedir a la resta de documentació, on hi ha més detalls tècnics. Aquest fet provoca que forces com Ciutadans o la CUP-Crida per Girona dediquessin la jornada d’ahir a analitzar a fons la proposta i en les properes hores deixaran clara la seva posició.

Una idea que es repeteix

Preguntats per la primera impressió que els transmet la nova concessió de l’estadi, hi ha una idea que es repeteix en diversos grups municipals i que tots ells troben a faltar en un acord a llarg termini d’una infraestructura municipal. Es tracta del retorn social per a la ciutat que tindrà l’explotació de Montilivi per part d’un club de primera divisió. El grup socialista i ERC comparteixen petició, ja que reclamen que les primeres inversions a través del cànon que pagarà el club es destinin a la millora de l’accessibilitat de l’estadi i que cada temporada es destini un import a projectes esportius i socials en categories de base a la ciutat de Girona: “Ens agradaria que el Girona FC fos el pal de paller de l’esport a la ciutat i creiem que s’està perdent aquesta oportunitat”, va expressar Pere Albertí (ERC), mentre Sílvia Paneque condicionava el vot afirmatiu del PSC a complir aquestes condicions: “Esperem que es pugui arribar a un acord en les trobades que encara ens queden.”

Des del PP veuen amb bons ulls l’acord però també amb condicions: “Hem d’analitzar bé el pla d’actuacions i els informes econòmics i tècnics”, va apuntar Concepció Veray.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)