Girona

El marge compartit

El Girona d’Eusebio té programada l’arrencada el 9 de juliol, en una setmana en què dotze equips més s’hi posaran

L’equip tindrà sis setmanes per preparar l’estrena en la lliga, el cap de setmana del 18 i 19 d’agost

La plantilla del Girona, que viu el parèntesi d’estiu més llarg dels darrers anys, té fixada l’arrencada d’aquí a menys de dues setmanes. El dilluns 9 de juliol, la plantilla té la primera cita del curs 2018/19, tot i que l’activitat dels dos primers dies se centrarà en les proves físiques i mèdiques. El conjunt gironí tindrà un bon marge de sis setmanes abans del començament de lliga, programat per al cap de setmana del 18 i 19 d’agost. L’arrencada del primer projecte d’Eusebio a Montilivi coincidirà amb la majoria de rivals amb els quals es trobarà. Hi ha set equips més que tenen programada la primera cita el 9 de juliol. I quatre clubs més s’hi posaran entre dimarts i dijous de la mateixa setmana.

El Sevilla de Pablo Machín és el primer que començarà a treballar. Els andalusos viuran una pretemporada intensa i exigent, marcada per les tres fases prèvies de l’Europa League, que haurà de disputar com a setè classificat de primera, lloc al qual va aspirar el Girona un cop assegurada la continuïtat a primera. El cos tècnic liderat per Machín ha citat els jugadors el 3 de juliol. Aquella mateixa setmana, l’anterior a la del començament del Girona, també arrencaran la Real Sociedad, l’Osca i el Betis. Els altres que començaran en una setmana diferent a la dels gironins són el Madrid, el Barça i el Valladolid, que ho faran més tard.

L’adaptació i el mercat

Les sis setmanes de treball –una de les quals a les instal·lacions del Manchester City–permetran a la plantilla del Girona començar a assimilar els conceptes que introduirà Eusebio Sacristán. El tècnic castellà va explicar en la seva presentació a Montilivi que té la intenció d’adaptar-se a l’estil de joc que ha fet funcionar Machín a Girona, però és indiscutible que com a mínim hi posarà els seus matisos.

Més enllà dels retocs que pugui introduir Eusebio, l’altre punt d’atenció de la pretemporada el marcarà l’evolució del mercat. El Girona podrà començar a treballar amb una plantilla força àmplia, perquè té una vintena de futbolistes lligats, però el director esportiu, Quique Cárcel, ja va avisar que seria un estiu llarg quant a moviments. No només els d’entrada, sinó els de sortida, perquè el club té assumit que molt possiblement farà alguna venda d’un dels seus futbolistes amb més cartell, però mirarà de fer-se fort per treure’n un bon traspàs. I, amb el mercat lent, difícilment les operacions es tancaran aviat.

Partits per definir

La gran majoria dels clubs de primera divisió han definit i anunciat els partits amistosos de pretemporada que tenen programats. El Girona és una excepció, perquè encara no n’ha anunciat cap. És previsible que en disputi algun durant l’estada de pretemporada a Manchester –hi treballarà entre el 18 i el 25 de juliol– i també té previst anar a jugar a l’Índia. El club també té pendent definir el rival del trofeu Costa Brava.

MACHÍN, EL PRIMER

El Sevilla, marcat per les prèvies de l’Europa League, començarà a suar el 3 de juliol

ESTIU LLARG

Els gironins arrencaran amb força jugadors però amb operacions encara pendents

El Valladolid, el de menys descans tot i ser l’últim

Només hi ha tres equips que tenen previst començar la pretemporada a partir de la segona quinzena de juliol. El Barça i el Madrid, carregats de mundialistes, s’hi posaran el 16 de juliol. És la mateixa data en què preveu començar el Valladolid, tot i que encara no la té del tot definida. El conjunt de Sergio González és el que ha hagut de fer el camí més llarg per arribar a primera, després dels 42 partits de lliga regular de segona A i els quatre de la fase d’ascens. Va celebrar el retorn a primera el dissabte 16 de juny –feia quatre setmanes que la lliga de primera havia abaixat la persiana–, contra el Numància. Tot i ser un dels tres equips que més tard començarà l’activitat, el Valladolid serà el que menys parèntesi ha fet, amb un mes entre l’últim partit del curs 2017/18 i el primer entrenament del 2018/19.

Les arrencades, sense els mundialistes

La pretemporada 2018/19 està marcada per la disputa del mundial. Quan la majoria d’equips hagin començat a treballar, el mundial encara no s’haurà acabat, ja que la final està programada el 15 de juliol. I encara que els hagin eliminat abans, els mundialistes s’incorporaran més tard als seus equips, perquè van enllaçar la lliga i la convocatòria amb la selecció sense haver fet vacances. Alguns van acabar ahir la seva presència al mundial –com ara el porter marroquí del Girona Bounou– i dijous acabaran de quedar definits els vuitens de final i tots els equips eliminats en la primera fase. El Madrid, amb 15 jugadors, és el que té més representants en el mundial, seguit del Barça, amb 14. Els clubs reben una contraprestació en funció dels dies acumulats pels seus mundialistes a Rússia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)