Girona

L’exotisme de l’Índia i un club del City Football Group

El Girona comença a aclarir els contrincants que tindrà en el període de pretemporada després de tancar algun partit amistós. A més dels enfrontaments que disputarà en territori català i els que realitzarà durant l’estada a Manchester, l’equip dirigit per Eusebio Sacristán participarà en la Toyota Yaris la Liga World, a la ciutat de Kochi, a l’Índia. En aquest torneig, en el qual participaran com a club de la lliga espanyola, els gironins es veuran les cares amb el Kerala Blasters, que exercirà com a amfitrió, i el Melbourne City d’Austràlia.

L’Índia emergent

El campionat de l’Índia està creixent cada any més i els seus clubs incorporen futbolistes veterans del vell continent, que volen allargar la carrera amb un dels seus darrers contractes. El Kerala Blasters va quedar en sisena posició de l’Indian Super League, la màxima categoria del seu país formada per només deu clubs. Dirigit per David James, l’exporter internacional per Anglaterra, l’equip de l’Índia té a les seves files Dimitar Berbatov com a vell rocker i referència per a l’atac. L’exjugador de la Ponferradina i l’Extremadura, escocès amb passaport canadenc, Ian Hume, també és tota una institució per a un club, com gairebé tota la resta, de nova fundació (2014).

Aixopluc del gran grup

L’altre rival del Girona en el torneig serà el Melbourne City, un dels clubs que té com a propietari i gestor el City Football Group, un dels màxims accionistes del Girona juntament amb el Girona Football Group de Pere Guardiola. Els australians no tenen grans figures i aposten bona part dels esforços a treure profit del seu futbol de base a través del projecte City Football Academy, amb unes instal·lacions i una metodologia de primer nivell.

Pel club han passat futbolistes com ara David Villa –hi va jugar dos mesos cedit pel New York City, abans d’iniciar-se el campionat americà– o Damien Duff. En l’actualitat, el davanter Fornaroli és l’home més perillós d’un conjunt que va quedar tercer en la màxima categoria del futbol australià, l’A-League.

EL TORNEIG

La Toyota Yaris la Liga World tindrà un format triangular i es jugarà a Kochi

L’AMFITRIÓ

El Kerala Blasters va quedar en sisena posició de l’última edició de la Super League

LES REFERÈNCIES

El búlgar Dimitar Berbatov, ja amb 36 anys, és l’estrella de l’atac dels de l’Índia

EVOLUCIÓ ‘AUSSIE’

El City Football Group ha ajudat el Melbourne a desenvolupar el futbol de base
Any de fundació
2014
Propietaris
Sachin Tendulkar i Prasad V Portluri
Estadi
Jawaharlal Nehru Stadium (60.000 espectadors)
Ciutat
Kochi
Sobrenom
Nois de groc
Entrenador
David James
Categoria
Indian Super League
Jugadors destacats
Berbatov, Ian Hume i Wes Brown
Any de fundació
2009
Propietari
City Football Group
Estadi
AAMI Park (30.000 espectadors)
Ciutat
Melbourne
Sobrenom
La ciutat
Entrenador
Warren Joyce
Categoria
A-League
Jugadors destacats
Bruno Fornaroli, Bozanic, Schenkeveld, Kamau i Arzani
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)