Girona

Un aparador a 8.000 quilòmetres

El Girona jugarà el 27 i el 28 de juliol a Kochi el torneig Toyota Yaris La Liga World contra el Kerala Blasters indi i el Melbourne City australià

Entre l’estada a Manchester i la gira per l’Índia, l’equip d’Eusebio Sacristán completarà uns 18.000 quilòmetres en poc més de deu dies, gairebé tants com en els dinou desplaçaments de la lliga de primera

El Girona enllaçarà l’estada a Manchester amb un viatge a l’Índia per disputar-hi el torneig Toyota Yaris La Liga World. En només onze dies, l’expedició farà gairebé tants quilòmetres (uns 18.000) com en els dinou viatges de la lliga de primera. Entre el desplaçament d’anada a terres angleses (18 de juliol) i el de tornada de Kochi (29 de juliol), la intenció és que els d’Eusebio Sacristán disputin quatre partits de preparació: dos a Anglaterra que encara estan per concretar i els dos que tindran com a escenari l’estadi internacional Jawaharlal Nehru de Kochi, contra el Kerala Blasters indi i el Melbourne City australià.

Sense precedents

El president del Girona, Delfí Geli, va qualificar la gira d’excepcional. “Serà una experiència especial perquè per primera vegada en 88 anys d’història el Girona jugarà partits fora d’Europa. És un honor haver estat escollits per poder participar en aquest torneig, i mirarem de mostrar a l’Índia i al món el futbol que hem exhibit aquesta temporada passada a primera divisió.” Amb el viatge a l’Índia, el club de Montilivi ja trenca totalment els esquemes de les últimes temporades, com també ho va fer la passada amb l’estada que ara repetirà a Manchester. En els cursos anteriors a segona A, l’equip no havia passat de concentracions a la demarcació: Peralada (Golf), Navata (Torremirona) i, abans d’irrompre en la LFP, a Sant Feliu de Pallerols.

Pretemporada per tancar

El Girona només ha fet públics els dos partits a l’Índia, tot i que la intenció és jugar un mínim de sis o set amistosos de preparació. Possiblement els dos primers siguin ja a Anglaterra, llevat que Eusebio Sacristán busqui fer un primer test el cap de setmana del 14 i 15 de juliol, tot i que és força improbable perquè la plantilla es posarà en marxa aquella mateixa setmana.

Després de jugar dos partits a Anglaterra i dos a l’Índia, el Girona encara tindrà dos caps de setmana (el 4 i 5 d’agost i l’11 i 12) abans no comenci la lliga de primera (el 18 i 19). Entre l’1 d’agost i el 15 d’agost, el més probable és que el club busqui jugar uns tres partits de preparació, un dels quals serà el torneig Costa Brava –el dia 15?– que servirà de presentació oficial de la plantilla a Montilivi (la temporada passada va ser el dia 17 contra el Manchester City, només tres dies abans del debut a primera contra l’Atlético de Madrid). Tampoc no es descarta que un altre dels partits de preparació sigui a Peralada contra l’equip filial.

A L’ÍNDIA

“És un honor participar en aquest torneig. Volem mostrar a l’Índia i al món el nostre futbol”
Estada i gira 18.000 km
Distàncies en línia recta:
Barcelona-Manchester 1.400 Manchester-Kochi 8.400 Kochi-Barcelona 8.000 Girona-Barcelona-Girona 200
Lliga 19.850 km
Distàncies en línia recta (anada i tornada): Vigo (Celta) 2.000 Sevilla 1.800 Sevilla (Betis) 1.800 Valladolid 1.300 Madrid (Real Madrid) 1.200 Madrid (Atlético) 1.200 Madrid (Rayo) 1.200 Madrid (Getafe) 1.200 Madrid (Leganés) 1.200 Bilbao 1.000 Eibar 900 Vitòria (Alavés) 900 Sant Sebastià (R. Sociedad) 850 València 800 València (Llevant) 800 Vila-real 700 Osca 600 Barcelona 200 Barcelona (Espanyol) 200

A MANCHESTER

Durant l’estada de preparació a Anglaterra, la intenció del Girona és jugar dos amistosos

DESPRÉS DE L’ÍNDIA

El Girona tindrà dos caps de setmana abans de l’inici de lliga i ha de trobar rival per al Costa Brava

DELFÍ GELI

Serà la primera vegada en 88 anys d’història que el Girona juga fora del continent europeu

Set exjugadors del Girona han jugat a l’Índia

L’Índia ha estat un destí recurrent per a molts futbolistes de l’Estat i també ha estat una sortida o escapatòria per a diversos exjugadors del Girona, que han pogut firmar, en alguns casos, els darrers contractes importants de la seva carrera al país asiàtic. El primer que va fer el pas a l’Índia va ser Jofre Mateu la temporada 2014, just després d’acabar la seva etapa en el club de Montilivi. L’extrem d’Alpicat va competir amb l’Atlético Kolkata en les lligues del 2014 i el 2015, i amb el Goa el 2016 i va arrelar bons sentiments i experiències en un país amb necessitats i, pel que fa al futbol, amb poca experiència. Jofre Mateu va competir en la màxima categoria i va coincidir el 2015 amb Arnal Llibert Conde al mateix Atlético Kolkata.

El curs 2016, amb la Indian Super League creixent a bon ritme i augmentant el poder d’atracció dels jugadors de l’Estat i de la resta d’Europa, a més del mateix Jofre, que va encadenar el seu tercer curs, l’Índia va acollir a exjugadors del Girona com Pitu Comadevall, que va anar al Pune City amb Bruno Herrero, Dani Mallo, a l’Atlético Kolkata i Marcos Tébar al Dehli Dynamos. De fet, en l’actualitat, el madrileny, que juga en el Pune City, i Ferran Corominas són els únics que es mantenen en actiu en la màxima categoria. Coro s’ha convertit en tot un referent en el Goa, i és que el banyolí va ser el màxim golejador de la lliga amb divuit gols en les divuit jornades del campionat que es disputen habitualment. La bona actuació amb el seu club ha permès al davanter de 35 anys del Pla de l’Estany renovar un any més el contracte amb el Goa de Sergio Lobera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)