Girona

Yassine Bounou i Borja García es fan esperar

Prioritats. Quique Cárcel persegueix des de fa mesos dues renovacions que encara no ha tancat, tot i que la del porter sembla pràcticament feta

Bounou i Borja García son dues pedres que Quique Cárcel encara no s’ha tret de la sabata tot i que fa setmanes que s’hi baralla. Tant el porter com el mitjapunta tenen contracte per a la temporada 2018/19, tot i que en el cas del madrileny existeix una clàusula de partits jugats que pot interpretar-se que ja està renovat també per a l’exercici 2019/20. Tot això quedaria en no res si el Girona i Borja García arriben a un acord i l’exjugador del Madrid B i del Còrdova signa un nou contracte, però en el tram final de la temporada passada el Girona no va aconseguir el sí d’un dels futbolistes de més qualitat de la plantilla. Amb Machín, Borja García va jugar tots els partits menys un (a Montilivi contra el Barça), va donar cinc assistències i va ser el segon jugador de primera divisió (darrere de Munir, de l’Alavés) amb més faltes rebudes (110). El madrileny, de 27 anys, va marcar dos gols, al camp del Llevant (1-2) i contra Las Palmas (6-0). Borja ha estat una peça bàsica a la mitja punta pel costat esquerre i ha brillat sobretot en les associacions amb Granell i Aday o Mojica.

Bounou, gairebé fet

El Girona té totalment definida la porteria per al curs vinent amb Yassine Bounou, Gorka Iraizoz i José Aurelio Suárez (Peralada). Tots tenen contracte, però els dos porters de la primera plantilla són casos oposats. El club de Montilivi té pràcticament tancat un acord amb Bounou, que si no s’ha fet públic abans és perquè el porter es va haver de sumar a la selecció del Marroc per disputar el mundial. Quan Bounou arribi de les vacances s’ha de fer oficial l’ampliació de contracte, possiblement fins al 2021. En el cas de Gorka Iraizoz, no s’ha de descartar res. Té garantit per contracte la temporada que ve, llevat que s’arribés a un acord per rescindir. Si hagués continuat Machín, probablement el pas l’hauria fet el navarrès, a l’ombra de Bounou des de la vuitena jornada. Gorka va ser el primer fitxatge del Girona a primera.

Ramalho quedarà lliure a final de curs si no renova

El Girona també té damunt la taula el cas de Jonás Ramalho, una de les sorpreses del curs passat. El basc va passar de dur penjada l’etiqueta de transferible (a l’estiu, el club ni tan sols li va garantir la seva continuïtat tot i que tenia contracte) a fer-se un lloc entre els intocables de Machín. De fet, el de Barakaldo va acabar jugant 26 partits, més que no pas Muniesa o Alcalá, que sobre el paper estaven al davant de l’exjugador de l’Athletic. Ramalho encara té per endavant un any de contracte i el club ha de valorar si li proposa una ampliació o corre el risc que el central, de 24 anys, torni a repetir una bona temporada a les ordres d’Eusebio, quedi lliure a final de temporada i sigui una de les bicoques del mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)