2a divisió FEF

El grup 3 busca un candidat

2a divisió B. L’agrupació dels equips catalans, valencians, aragonesos i balears suma dinou i cal afegir-hi un club de Navarra, La Rioja, Castella-la Manxa o Múrcia per quadrar el calendari

Definits els ascensos i descensos a tots els nivells, la 2a divisió B ja coneix els vuitanta equips que formaran la categoria de bronze del futbol estatal. El que no està tan clar, però, és quina serà exactament l’agrupació dels clubs, ja que en el grup 3 –en què històricament s’han ajuntat els equips catalans, balears, valencians i aragonesos–, falta un candidat per ocupar la vintena plaça. En les últimes temporades s’ha produït aquesta mateixa situació, però en altres grups de la 2a divisió B, i en una ocasió –la temporada 2012/13– el Lleida va ser l’encarregat de fer quadrar el grup 2. Aquest any, tot i que el Lleida ja ha tornat a mostrar la seva disponibilitat per anar a jugar amb els equips del nord, l’opció més factible és que un club d’una regió no habitual en el grup 3 passi cap aquesta competició.

Les distàncies, clau

La lògica indica que l’escollit per passar al grup 3 de 2a divisió B ha de sortir d’algunes de les regions més properes a l’agrupació actual. Així doncs, els possibles candidats a acabar jugant contra els equips catalans serien els dos navarresos –l’Izarra i el Tudelano–, els dos de La Rioja –UD Logroñés i Calahorra–, el Conquense, de Castella-la Manxa, o el Jumilla, de Múrcia. Amb aquestes opcions a sobre de la taula, caldrà esperar que algun dels clubs tingui la voluntat de canviar el seu territori de competició i, en cas que no n’hi hagi cap de voluntari, haurà de ser la federació espanyola qui haurà de designar el club que fa el canvi, tenint en compte sobretot la distància entre rivals.

En aquest sentit, els desplaçaments més llunyans pel nord i pel sud per als possibles candidats serien el viatge a Peralada i Alacant. El Tudelano, de Navarra, és el que ho tindria més a prop, però hi ha altres alternatives que també podrien encaixar en el canvi de grup pel que fa a logística. Una és el Conquense, que, tot i que és el que té més distància amb Peralada (675), el seu trajecte es redueix molt si ha de jugar contra algun dels set equips valencians. En el cas dels de Conca, si acaben jugant al grup 2 –el Talavera, l’altre equip manxec hi jugarà–, la distància a l’hora de jugar partits a Galícia o Castella i Lleó també és molt elevada. Entre les opcions possibles també hi hauria el Jumilla. La població murciana és gairebé a l’altura d’Elx –uns 75 quilòmetres cap a l’interior, en concret–, on el club local el curs passat jugava al grup 3. El moviment podria ser que el Conquense passés a jugar al grup 4 amb els equips del sud i el Jumilla, al 3.

Tudelano (Navarra)
Distància a Peralada 515 km
Distància a Alacant 550 km
Calahorra (La Rioja)
Distància a Peralada 555 km
Distància a Alacant 610 km
Izarra (Navarra)
Distància a Peralada 600 km
Distància a Alacant 650 km
UD Logroñés (La Rioja)
Distància a Peralada 600 km
Distància a Alacant 650 km
Jumilla (Múrcia)
Distància a Peralada 652 km
Distància a Alacant 90 km
Conquense (Castella-la Manxa)
Distància a Peralada 675 km
Distància a Alacant 300 km
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)