Girona

Eix per anys, o per dies

El Girona té assegurada per contracte la línia de centrals, ben definida amb cinc peces

L’estructura del darrere s’alterarà si hi ha alguna venda, amb Juanpe com a argument principal d’atracció en el mercat

Un amb contracte fins al 2022, tres més fins al 2021 i només un fins al juny del 2019. Amb la confirmació de l’activació de la clàusula de compra obligatòria de Marc Muniesa, el Girona té en nòmina cinc centrals, la xifra amb la qual dona per definida la línia del darrere. La quantitat de peces i la caducitat dels seus contractes hauria d’assegurar un eix defensiu per molt temps, però l’escenari és molt relatiu perquè el mercat d’aquest estiu amenaça de desestabilitzar l’estructura. I una marxa sí que obriria la porta a incorporar una cara nova a la nòmina de defenses.

Com a mínim, diners

Amb els futbolistes lligats per contracte, el Girona té la seguretat que qui se’n vulgui endur algun haurà de passar per caixa. Qui més ha cridat l’atenció és Juanpe Ramírez, que va arrodonir un rendiment excel·lent en l’estrena a primera en què va acabar com el defensa més golejador. El canari ha rebut ofertes de fora, però probablement l’interès més temptador és el del Sevilla de Pablo Machín,. Juanpe és un dels tres jugadors amb contracte fins al 2022 –amb Portu i Choco Lozano– i té una clàusula de rescissió de 10 milions d’euros. La seva pèrdua seria la més sensible de l’eix, però com a mínim el Girona en faria diners. Té una clàusula una mica més baixa (8 milions) Bernardo, un altre fix amb Machín.

Sigui d’un central o d’una altra posició, alguna venda serà convenient per tenir marge en la confecció de la plantilla, tenint en compte l’esforç que ha de fer per assumir les clàusules de compra de Muniesa i Mojica. El Girona va acompanyar les propostes per allargar els contractes de diversos jugadors amb revisions a l’alça de les clàusules, i ara ho agraeix a l’hora de fer-se fort.

De Machín a Eusebio

El Girona s’ha caracteritzat els últims quatre anys i mig per l’esquema amb tres centrals de Machín al qual els defenses s’han sabut adaptar bé. A Jonas Ramalho, l’esquema l’afavoria més que quan feia de lateral o de central en una línia de quatre. Juanpe, tot i ser dretà, se sentia molt còmode en el perfil esquerre. Bernardo va ser un dels últims d’arribar, però va trobar molt bon encaix en la teòrica posició de lliure. Ara, sense Machín, una de les incògnites que planteja l’arribada d’Eusebio és si mantindrà la línia de tres centrals, tal com va deixar entreveure en la seva presentació. Ho faci o no, és previsible que demani funcions un pèl diferents a les de Machín i que homes com ara Marc Muniesa s’hi adaptin més bé.

La marxa d’algun dels centrals obriria la porta a una cara nova a la defensa
L’esforç que ha de fer el club per Muniesa i Mojica fa convenient alguna venda

Timor, alternativa, fins al 2020

X.M.

Tot i que és habitual doblar posicions i que en mercats anteriors el Girona s’havia arribat a plantejar plantilles amb sis centrals –tenint en compte que Machín jugava sempre amb tres–, solia acabar tenint-ne cinc i pensant en solucions puntuals. Va ser el cas de l’estiu passat, que va arribar David Timor per fer de pivot però amb la capacitat d’actuar a l’eix si feia falta. I va arribar el moment, perquè el de Carcaixent va jugar al darrere en dos partits seguits, contra l’Espanyol (va fer el gol del triomf) i el Getafe, en què l’equip va fer els sis punts i no va rebre cap gol. David Timor també està lligat a llarg termini, perquè va arribar procedent del Leganés amb un contracte per tres temporades, fins al juny del 2020. Amb Machín, el valencià va tenir poca presència i no va arribar al miler de minuts (926) repartits en disset partits de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)