Girona

La bona temporada té recompensa en el mundial

Ben aprofitat. El rendiment en el Girona li va obrir les portes de la selecció i la lesió de Frank Fabra li ha donat la titularitat en la competició

Polònia - Colòmbia 0-3

Senegal-Colòmbia 0-1

Colòmbia - Japó 1-2

Mojica passarà a la història del Girona per ser el primer futbolista que sent jugador del club de Montilivi té minuts en un mundial. Stuani i Bounou també hi han participat però l’uruguaià encara no ha tingut l’oportunitat de jugar i el marroquí ja és a casa, i sense protagonisme. El pas de Mojica per la cita mundialista, a més, no està sent testimonial sinó que ha estat titular en els tres partits de la fase de grups i ha disputat tots els minuts possibles (270), una xifra que encara creixerà.

El paper i la presència del carriler del Girona –que amb Colòmbia ha actuat de lateral esquerre i fent tasques més defensives– amb la seva selecció està directament lligat al magnífic rendiment que el de Cali ha tingut vestint la samarreta blanc-i-vermella a primera divisió en el darrer any. De fet, als seus 25 anys la seva participació amb el combinat colombià absolut s’havia produït en comptagotes i només en amistosos fins aquesta temporada, quan ha començat a comptar per al seleccionador José Pekerman. Després de ser convocat en els diversos partits de preparació jugats en els últims mesos, la recompensa a la feina feta li va arribar amb la convocatòria per al mundial.

De secundari a titular

Un cop a la llista de 23 seleccionats per a Rússia, el seu rol en el conjunt cafeter havia de ser de jugador secundari. La lesió just abans de l’inici de la competició de Frank Fabra, cridat a ser el lateral esquerre titular, es va convertir en una oportunitat d’or per tenir protagonisme en una cita de tanta rellevància com el mundial i Mojica no ho ha desaprofitat. Pekerman l’ha escollit per al lateral esquerre, ha disputat tots els minuts i ha complert: en la derrota contra el Japó va ser un dels més destacats, i en les dues victòries de Colòmbia contra Polònia (0-3) i el Senegal (0-1) el rendiment del jugador del Girona durant els partits sempre ha experimentat una línia ascendent.

Ara, un cop arribats als vuitens de final del mundial i havent igualat la trajectòria de la selecció colombiana en el mundial del 1990 –on jugaven mites com ara Higuita, Rincón o Valderrama–, l’objectiu serà accedir als quarts de final derrotant la potent Anglaterra dimarts que ve. En cas d’aconseguir-ho, es repetiria l’actuació dels cafeters en el mundial 2014, la millor participació fins ara de Colòmbia. Mojica pot fer història amb el seu país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)