Girona

PERE PONS

MIGCAMPISTA DEL GIRONA

“Ens adaptarem al que ens demani Eusebio”

“Amb Machín, sabies que començaves amb avantatge respecte als que arribaven; ara és diferent”

“Seria una pena perdre jugadors, però n’hi ha que han fet un any increïble i és normal que els arribin ofertes”

He tingut moments que no he estat al meu nivell. No és dels meus millors anys, però he jugat molt i estic content

Pere Pons Riera (Sant Martí Vell, 20/2/1993) va superar la trentena de partits en la seva estrena a primera. El migcampista, que tenia tota la confiança de Machín, es prepara ara per al nou escenari que s’obre amb l’arribada d’Eusebio. Pere Pons va visitar ahir el campus Àlex Granell al Collell.

El parèntesi és llarg, però l’arrencada ja s’acosta. Com la preparen?
Amb moltes ganes. És veritat que aquest any hem tingut moltes més vacances que anys anteriors, i ens ha anat bé per desconnectar, per estar amb la família i fins i tot anar a algun campus. Personalment, afronto amb moltes ganes el retorn a la feina. Machín m’ha donat moltes coses a mi, però ara és un moment de canvi que crec que també m’anirà bé, per aprendre noves coses i noves idees. I posar-me al punt de partida, com qualsevol altre. Encara no conec ni el mister ni el cos tècnic, i tinc ganes de conèixer-los i començar a entrenar.
També és un estiu diferent per això. Fins ara, sempre tornava amb el mateix entrenador.
Quan el mister sempre et fa jugar, saps que comences la temporada següent amb una mica d’avantatge, per sobre dels que arriben nous, perquè el tècnic té molta confiança en el seu equip. És el que ens ha passat fins ara. Serà diferent en aquest aspecte, és veritat.
Diu que no coneix Eusebio. Té un perfil molt definit i diferent del de Machín, tot i que va dir que es volia adaptar al seu estil. Com ho percep?
A mi també em va sorprendre quan va dir que volia seguir una mica aquesta mateixa idea. Crec que és una persona que pels clubs que ha estat, tant jugant com entrenant, té una idea bastant diferent de la de Machín. Però bé, ell va dir que potser seguiria una mica la mateixa idea, pels jugadors que tenim. Veurem al principi de temporada, ens adaptarem al que ell demani, i intentarem fer el millor perquè l’equip faci una bona temporada i ens salvem.
També es parla molt de la dificultat afegida de la segona temporada. Hi està d’acord?
A primera divisió, sabem que la dificultat serà màxima. Encara que hi haguem jugat un any, i per exemple jugadors com l’Àlex Granell o jo haguem jugat molts minuts, sabem que comença una altra competició molt exigent. Ens ho prendrem amb tota la il·lusió del món, com si fóssim nous a la categoria, i treballarem molt per aconseguir la permanència. És clau mantenir el club una temporada més a primera, i encara més tal com està creixent.
I que l’afició no pensi que tot serà tan rodó com en l’estrena a primera...
És evident. L’afició, a la mínima que van bé les coses, en vol més. I això és bo, perquè vol dir que confia en l’equip i creu en el projecte. Vam fer un any molt bo, però ara la gent, sobretot al principi, hauria d’intentar tocar de peus a terra i saber que l’objectiu principal és la permanència. Que hi haurà partits que ens costarà molt, que potser rivals que no ens ho esperem vindran amb tota la il·lusió i empenta d’haver pujat, i que serà una temporada molt difícil.
Els van sobrar 22 punts, a pesar de l’encallada del final. Pensar en una altra temporada així és fer volar massa coloms?
Jo crec que sí. Ni nosaltres ens ho pensàvem, el que anàvem fent. Jugàvem bé i ens anàvem trobant bons resultats. I quan es va començar a especular amb la possibilitat d’anar a Europa, vam baixar. No sé si va ser coincidència o això hi va influir en alguna cosa, però és veritat que vam baixar el nivell. La temporada, però, va ser molt bona. La clau és començar com vam fer l’any passat, treballar molt bé, intentar no encaixar gols i ser conscients de la realitat on som.
Debutava a primera, probablement amb un punt d’incertesa de com aniria. N’està satisfet?
Molt content. És veritat que he tingut moments que no he estat al meu nivell i en soc conscient. Crec que no és dels meus millors anys, però s’ha fet molt bona temporada, he disputat molts minuts i m’he sentit important a l’equip. Intentaré l’any que ve lluitar per fer com a mínim el que he fet aquest any.
S’han pagat traspassos i és probable que hi hagi alguna venda. Si els desapareixen dues o tres peces, l’equip se’n pot ressentir molt?
Pel que a mi m’afecta, seria una pèrdua forta, si se’n van jugadors. N’hi ha que han fet un any increïble i és normal que els arribin ofertes molt bones. És una decisió que prendran entre ells i el club. Per la pinya que hem fet i pel rendiment que ha ofert l’equip, seria una pena perdre jugadors, però si se’n van i deixen un coixí econòmic, el club podrà fitxar altres jugadors que segur que també tindran molt nivell i encaixaran bé a l’equip. I si no, ja ens n’encarregarem els que fa anys que som aquí.
Se n’aniran a jugar a l’Índia. En això també ha canviat molt el club...
Sí, canvia bastant, passar de Peralada o Navata a Manchester i a l’Índia. El club va creixent, busca el millor per als jugadors i per compromisos. És una experiència, no he estat mai a l’Índia i també em fa gràcia. Primer, hem de començar bé la pretemporada, aprofitar les instal·lacions i el clima de Manchester, com altres anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)