Girona

Un fitxatge amb aroma de negoci

El Girona paga cinc milions al Rayo Vallecano per un mundialista que s’està revalorant a Rússia i lliga el colombià fins al 2022

L’esquerrà ho està jugant tot amb la seva selecció, que ja és a vuitens, i és fàcil que a Montilivi arribin ofertes que podrien triplicar la inversió que ha fet el club

El segon fitxatge del Girona també estava cantat. Si el primer (Marc Muniesa) ja era de calaix per l’opció de compra obligatòria en cas de permanència, el de Johan Mojica era d’una lògica incontestable perquè pràcticament totes les circumstàncies eren favorables perquè el club de Montilivi no deixés escapar una oportunitat que fa flaire de negoci rodó. Els cinc milions que el Girona pagarà al Rayo Vallecano es poden triplicar pel cap baix si el carriler es continua revalorant a Rússia i algú truca a Quique Cárcel demanant preu per un futbolista que tot just a l’agost farà 26 anys.

Johan Mojica serà jugador del Girona els pròxims quatre cursos, fins al juny del 2022. Una altra cosa ben diferent és que el colombià pugui complir el contracte sencer a Montilivi, la seva casa durant l’última temporada i mitja. Titular amb Colòmbia en el mundial (ha jugat els tres partits sencers), Mojica té en l’horitzó el partit de vuitens de final de dimarts contra Anglaterra perquè el Girona es continuï fregant les mans. Cada pas endavant que facin els de Pekerman serà aplaudit a Montilivi.

Una clàusula molt alta

A banda del dret preferent sobre Mojica, el club gironí també es va assegurar una rebaixa en el preu de compra (de 8 a 5 milions) en un moviment d’anticipació del director esportiu del Girona. El Rayo ha acabat veient amb resignació com el pas endavant de Mojica ha arribat en un moment en què el club de Vallecas havia perdut el control sobre el jugador, a qui tenia en propietat des del 2014, tot i que des d’aleshores ha jugat ben poc amb l’equip madrileny (sis partits a segona A).

El Girona no ha donat detalls econòmics de l’operació, però segur que no haurà fet curt amb la clàusula de rescissió del colombià, que podria estar a l’altura de les de Stuani (16 milions) i Portu (20). De fet, no s’hauria de descartar que Mojica ni tan sols tornés a jugar al Girona sempre que hi hagi algun club que tregui el talonari després del mundial, quan el mercat –ara en stand-by– comenci a bullir.

Curiosament, el destí de Mojica des de fa anys és jugar cedit. Ja li va passar en el seu primer any al Rayo (12 partits a primera), quan va arribar a préstec del Deportivo de Cali. I li va tornar a passar a partir del 2014, que va ser quan el club de Vallecas el va comprar per 500.000 euros al club colombià. En els quatre anys que Johan Mojica ha estat propietat del Rayo, el colombià només ha jugat sis partits amb el conjunt madrileny (2016/17). Va ser cedit dues vegades al Valladolid (64 partits en les temporades 2014/15 i 2015/16) i dues més al Girona (30 partits entre la 2016/17 i 2017/18). Mojica, que amb Colòmbia juga de lateral, va jugar més avançat al Valladolid (interior i extrem) i ha acaparat tota la banda al Girona.

QUATRE CESSIONS

Fitxat el 2014, Mojica ha jugat més partits amb el Valladolid (64) i el Girona (40) que amb el Rayo (12)

OPERACIÓ RODONA

Johan Andrés MOJICA Palacio
Data de naixement: 21-8-1992 Lloc: Cali (Colòmbia) Edat: 25 anys Demarcació: carriler esquerre Alçada: 1,79 metres Pes: 66 kg
TRAJECTÒRIA
2011
Academia (2a) 19 p. 0 g.
2012
Academia (2a) 14 p. 0 g.
2012
Llaneros (2a) 17 p. 0 g.
2013
Deportivo Cali (1a) 15 p. 0 g.
13/14
Rayo (1a) 12 p. 0 g.
14/15
Valladolid (2a A) 35 p. 7 g.
15/16
Valladolid (2a A) 31 p. 2 g.
16/17
Rayo (2a A) 6 p. 0 g.
16/17
Girona (2a A) 10 p. 0 g.
17/18
Girona (1a) 30 p. 0 g.
INTERNACIONAL
Mundialista a Rússia 2018. Ha jugat els tres partits de la fase final (Japó, Polònia i Senegal). Prèviament havia disputat els dos últims partits de preparació (Austràlia i Egipte). Amb anterioritat al curs 2017/18 només havia jugat dos amistosos amb la selecció absoluta i havia estat convocat en tres partits de classificació per a la fase final del mundial, sense arribar a debutar.

LA CLÀUSULA

L’opció prioritària de compra, amb rebaixa de preu inclosa, ha acabat jugant molt a favor del Girona
El club no ha donat cap xifra, però la llibertat del colombià podria estar entre 16 i 20 milions

La mateixa banda esquerra

El fitxatge de Mojica significa que hi haurà ben poques variacions en el carril esquerre respecte a la temporada passada, almenys pel que respecta als jugadors que tenen contracte. S’hi mantenen Carles Planas, que a l’estiu va fitxar pel club de Montilivi per tres temporades i que està vinculat fins al juny del 2020, i també Aday Benítez, que el curs passat va ser la principal competència del colombià i fa pocs mesos va signar una ampliació fins al 2021. D’aquests tres jugadors, el que va tenir més minuts a primera el curs passat va ser Mojica (2.132), tot i que Aday va jugar un partit més (31) que el colombià. Planas va tenir un paper residual (193 minuts en 5 partits).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)