Territorial

El mapa gironí perd pes

Futbol. El descens del Palamós a primera catalana deixa només cinc representants de la demarcació en les categories estatals, cosa que no passava des de la temporada 2013/14

Ja fa molt de temps que el futbol gironí gaudeix de bona salut i la temporada que ve no serà cap excepció, amb el Girona FC com a estrella de la demarcació jugant, per segona temporada consecutiva, a primera divisió, un èxit impensable només uns anys enrere. Si ho mirem de manera global, el futbol gironí té representació en totes les primeres categories excepte la segona divisió A, que va quedar òrfena d’equips de la demarcació després de l’ascens del Girona a l’elit, la temporada 2016/17. Només un esglaó més avall, a segona B, es troben el Peralada i l’Olot, després que el Llagostera perdés la categoria en una fatídica promoció de descens contra el Lizarra. Ara, els llagosterencs intentaran recuperar el lloc perdut des de la tercera divisió, en què també competirà novament el Figueres. Un altre clàssic de tercera era el Palamós, que ara s’haurà de reformular després de baixar a primera catalana, categoria en què, aquest curs, hi haurà set equips gironins (iguala el rècord històric): Palamós, Lloret, Farners, Llagostera B, Banyoles, Jonquera i Girona C –que va pujar de segona catalana. Per tant, les novetats respecte al curs passat es resumeixen en el descens del Llagostera i el Palamós i l’ascens del Girona C.

Retorn al passat

Tot i així, de cara a la temporada vinent, la demarcació de Girona només tindrà cinc representants en les categories estatals (inclouen 1a divisió, 2a divisió A, 2a B i tercera divisió), cosa que no passava des del curs 2013/14. Aleshores, la província no tenia cap equip en l’elit, només un en la categoria de plata (Girona) i dos tant a 2a B (Llagostera i Olot) com a tercera (Figueres i Palamós). D’aquesta manera, queda clar que el mapa gironí perd pes numèricament parlant, tot i que tampoc és cap drama, ja que entre les temporades 2017/18 i la 2014/15 sempre hi ha hagut entre sis i set representants gironins. A més, cal recordar que la demarcació gironina està present en el futbol professional des de la temporada 2008/09, quan el Girona va pujar a la segona divisió A.

El futbol de base i el femení

“Els dos descensos del Llagostera i el Palamós saben greu, però el futbol gironí té molt bona salut, i com diu la samarreta del Girona, és un orgull gironí. A la província, cada vegada tenim més equips, en el futbol de base estem gairebé al màxim de les nostres possibilitats i, a més, tornem a tenir un equip a la segona divisió femenina, el Sant Pere Pescador. Hem de continuar així i que cada vegada hi hagi més noies jugant a futbol”, comenta Jordi Bonet, delegat gironí de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

ELS CANVIS

El Llagostera va baixar a tercera i el Palamós a primera catalana, la pròxima categoria del Girona C

L’ÚNICA BUIDA

2
anys
seguits sense cap equip gironí a segona A, òrfena de representants de la demarcació des de l’ascens del Girona
2017/18 6
1a divisió
1 (Girona)
2a divisió A
0
2a divisió B
3 (Peralada, Olot i Llagostera)
3a divisió
2 (Palamós i Figueres)
2016/17 7
1a divisió
0
2a divisió A
1 (Girona)
2a divisió B
1 (Llagostera)
3a divisió
5 (Peralada, Olot, Figueres, Palamós i La Jonquera)
2015/16 6
1a divisió
0
2a divisió A
2 (Girona i Llagostera)
2a divisió B
1 (Olot)
3a divisió
3 (Figueres, Palamós i Peralada)
2014/15 6
1a divisió
0
2a divisió A
2 (Girona i Llagostera)
2a divisió B
1 (Olot)
3a divisió
3 (Peralada, Figueres i Palamós)
2013/14 5
1a divisió
0
2a divisió A
1 (Girona)
2a divisió B
2 (Llagostera i Olot)
3a divisió
2 (Figueres i Palamós)

LES REACCIONS

Els dos descensos del Llagostera i el Palamós saben greu, però el futbol gironí té molt bona salut
Jordi Bonet
delegat gironí de la fcf
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)