2a divisió FEF

El Barça B tanca una etapa

2a divisió B. Nou jugadors acaben la seva vinculació amb el filial blaugrana, en què continuarà el migcampista Oriol Busquets, amb un principi d’acord anunciat pel mateix club

Una temporada més, a la direcció esportiva del filial del Barça se li gira feina durant l’estiu. Nou jugadors, set dels quals cedits, van acabar ahir contracte i tanquen l’etapa amb el filial del Barça. Nou més, però, tornen de les seves cessions i s’incorporaran a les files blaugrana. A més, el club va executar l’opció que tenia per ampliar el contracte de Marc Cardona per tres anys mentre que va anunciar un principi d’acord amb el migcampista Oriol Busquets, que acabava el seu contracte ahir. La signatura, però, encara no s’ha fet efectiva.

Ara mateix, la plantilla del Barça B 2018/19 té 33 jugadors, una situació molt semblant a la qual va viure l’equip l’estiu passat. La diferència principal és que cinc d’aquests jugadors sembla segur que no continuaran en el filial a la segona B. És el cas d’Ortolá, Palencia, Cucurella, Galarreta, Cardona i Arnáiz, que tenen un catxet al futbol professional i que podrien marxar. La renovació de Cardona implicarà la sortida en forma de préstec gairebé segur mentre que Arnáiz atrau diversos equips de primera.El president del Getafe, Ángel Torres, va afirmar que n’havien tancat la cessió però el jugador també està valorant altres ofertes. D’altra banda, Ortolá té possibilitats d’incorporar-se al primer equip de tercer porter mentre que Palencia, Cucurella i Galarreta tenen ofertes per sortir traspassats.

Canvi de paradigma

El Barça mirarà el que té al club abans d’incorporar jugadors de fora i només es faran retocs comptats. Per això, bona part de la plantilla del curs vinent estarà formada per jugadors de la plantilla del descens i pels que pugin del juvenil, campió de la Youth League, a més de reforços amb fitxa de juvenil com ara Marqués, Jandro o Miranda. Alguns d’ells renovaran la propera setmana. Això sí, hi ha situacions que s’han de resoldre, com ara la dels porters, ja que el filial ara en té quatre amb contracte (Ezkieta, Iñaki Peña, Puig i Carevic).

El més calent serà arribar a un acord amb els jugadors que arriben d’una cessió. Fins a deu jugadors (nou més Adrià Vilanova, que ha acabat contracte) han estat de préstec el passat curs. “El club es reunirà amb ells per comunicar-los quina és la seva situació”, explicava el Barça ahir en un comunicat ja que bona part d’ells no entren en els plans de futur com ara Trápaga, Fati o Alasana, els tres casos més evidents, sense sort al Sabadell.

Han acabat contracte
Nou jugadors
Rivera, Nahuel, Hongla, Vitinho, Costas, Araujo, Varo (cedits), Tarín (Leganés) i Martínez.
Pugen al primer equip
Un jugador
Aleñá.
Amb contracte o el signaran aviat
Deu jugadors
Abel Ruiz, Busquets, Ezkieta, Morer, Palencia, McGuane, Cuenca, Sarsanedas, Ballou i Carles Pérez.
Acaben de juvenil i tenen contracte o el signaran aviat
Nou jugadors
Peña, Carevic, Chumi, Puig, Collado, Monchu, Mingueza, Calavera i Jaime.
Tornen de cessió
Nou jugadors
Puig (Hospi), Mujica (Cornellà), Bueno (Peralada), Alasana (Bulgària), Fati (Bèlgica), Guillemenot (Sabadell), Trápaga (Villanovense), Cámara (Reus) i Moha (Hèrcules).
Amb contracte però no continuaran
Cinc jugadors
Palencia, Cucurella, Galarreta, Ortolá*, Cardona** i Arnáiz**. *pot pujar al primer equip ** es plantegen la cessió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)