Nàstic

El gallec guanya galons

Nàstic. L’adaptació al joc que vol Gordillo –va marcar tres gols els tres últims partits de lliga–, els elogis d’Arnal Llibert i la marxa de futbolistes de pes faran de Manu Barreiro una peça clau

Ha fet un bon any, sobretot en la part final, i li han sortit pretendents, però li queda un any de contracte i el Nàstic hi confia molt. Manu Barreiro, de fet, està cridat a ser una peça important de l’equip grana per a la temporada vinent. El gallec, de 31 anys, va arribar al Nàstic en el mercat d’hivern de la campanya 2016/17 i, en un any i mig, ha disputat 58 partits i ha marcat 15 gols.

Barreiro ha seguit una trajectòria regular en el club grana –19 partits i 5 gols la primera mitja temporada i 39 i 10 aquesta última– i ha estat determinant en els dos finals de lliga. En l’última, va marcar tres gols en els tres últims partits, els que van permetre al Nàstic, amb tres victòries, segellar la permanència. Van ser els tres enfrontaments dirigits per José Antonio Gordillo, l’entrenador que també ho serà la temporada que ve i que vol un tipus de joc que s’adapta bé a les característiques de Barreiro, amb molta capacitat de rematada per aprofitar el joc ràpid i per les bandes que l’equip grana va mostrar en les tres últimes jornades i que ha de ser un dels trets definitoris del curs vinent. A més, el joc aeri i el joc d’esquena a la porteria li permeten projectar pilotes i donar continuïtat als atacs verticals. “Jo he estat davanter i a mi és un futbolista que m’agrada molt. Es pot adaptar a diferents maneres de jugar. Se l’ha d’aprofitar i saber envoltar-lo de peces que el facin millor encara”, va afirmar Arnal Llibert Conde durant la seva presentació com a nou director esportiu del Nàstic, deixant clar que el club tarragoní no té cap intenció de vendre’l, malgrat que hi ha equips que s’hi han interessat, i el considera una peça clau del nou projecte.

A més de les seves condicions futbolístiques, Manu Barreiro haurà de ser important al vestidor, ja que el Nàstic ha perdut per a la temporada vinent dos dels capitans, Xavi Molina i Sergio Tejera, i es queda mancat de referents. El gallec és un dels pocs futbolistes amb contracte que fa més d’una temporada que són al club i, a més, la seva experiència i la seva personalitat fan que sigui un dels jugadors de més pes de l’equip.

LES DADES

Barreiro ha jugat 58 partits i ha marcat 15 gols en una temporada i mitja en el Nàstic

ELOGIAT

“Jo he estat davanter i m’agrada molt. Se l’ha d’aprofitar”, diu Arnal Llibert

Uche també manté contracte

Un altre futbolista decisiu en els últims partits de lliga és Uche, autor de dos gols en la recta final i que també manté contracte per a la temporada vinent, de manera que es compta que continuï. Fa un any, al nigerià, li va costar renovar, ja que es va passar l’estiu estudiant ofertes, però poc abans de començar la lliga va allargar dos anys el vincle amb el club. Malgrat la irregularitat, ha marcat gols clau tant aquesta última temporada com l’anterior. Curiosament, la seva trajectòria els dos anys ha estat molt similar: protagonisme al principi i al final, amb períodes d’inactivitat, i xifres idèntiques: 24 partits i 8 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)