3a divisió FEF

La tranquil·litat del matiner

3a divisió. El Sants, el Llagostera i el Sant Cristòfor tenen ja les seves plantilles tancades a falta de dues setmanes per a l’inici de la pretemporada del gruix d’equips de la categoria

Tot just comencem el mes de juliol amb tots els equips encara de vacances –la gran majoria començaran els entrenaments a partir de la segona quinzena–, però alguns ja han deixat la feina enllestida, o pràcticament. El Sants, l’equip que més temps ha tingut per planificar el nou curs –va saber que jugaria a tercera al començament de la temporada passada– donarà la plantilla per enllestida quan confirmi definitivament la incorporació de Bruno Fernández, migcampista procedent del Barbastre aragonès. A dos dels altres nouvinguts, el Sant Cristòfor i el Llagostera, tampoc els haurien de faltar gaires retocs per definir l’equip amb el qual afrontaran el curs que ve.

Saber el seu destí molt abans que la resta té els seus avantatges i el Sants ho ha aprofitat per deixar la feina enllestida abans que ningú: amb 24 fitxes, l’històric club barceloní dona la plantilla, en principi, per tancada, després d’haver renovat gran part del bloc. En total, quinze futbolistes continuen respecte del curs passat, en una plantilla que s’ha reforçat amb futbolistes sense cap mena d’experiència en la categoria: “Ja fa mesos que hi treballem i hem mirat molt en quines posicions ens hem de reforçar; de temps, n’hem tingut de sobres”, reflexiona Lossio, que s’estrenarà a tercera divisió. “Amb una lliga tan llarga tots els jugadors segur que tindran minuts”, hi afegeix, conscient que en 42 jornades hi haurà oportunitats per a tothom. La línia continuista dels barcelonins l’ha seguida també el Sant Cristòfor, que també té l’equip gairebé enllestit: com que la majoria dels seus reforços provenen de la primera catalana o de la divisió d’honor juvenil, no s’ha hagut de barallar amb els seus nous rivals a tercera divisió.

Un vaixell sense capità

L’altre equip que ha anat per feina les setmanes posteriors a l’acabament de la temporada ha estat un altre nouvingut a tercera divisió, el Llagostera, que en aquest cas acaba de perdre la categoria i el seu objectiu no és cap altre que el retorn a segona B. Els blaugrana han aconseguit renovar alguns dels seus jugadors més importants, com és el cas del porter Marcos i de Pitu, i s’han reforçat amb diversos jugadors procedents d’equips de fora de Catalunya, però, paradoxalment, són l’únic equip de la categoria que no té l’entrenador confirmat. El retorn d’Oriol Alsina a la banqueta sembla la possibilitat més plausible i l’equip hauria de quedar tancat amb només tres retocs més: un davanter centre, un jugador de banda i un mig de tall defensiu.

Tot per fer per a la Pobla i el Martinenc

En el pol oposat, la Pobla de Mafumet i el Martinenc encara ho tenen tot per fer. Els grana encara no han tancat cap incorporació ni han fet públic quins seran els juvenils del Nàstic que faran el salt. Els del Guinardó, per la seva banda, van a remolc després d’haver de jugar la promoció i ser el darrer equip a confirmar la seva presència a tercera. El club sap que van amb dues setmanes de retard respecte a la resta de rivals, però la setmana passada ja van tancar la continuïtat del tècnic de l’ascens, Miguel López, i de tres dels seus homes més importants en l’apartat ofensiu –Roland, Rovira i Javi Sánchez–. Els pròxims dies, l’històric club barceloní hauria de tancar alguna renovació més i anunciar els dos primers fitxatges per tal d’encarar el començament de la pretemporada amb l’equip perfilat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)