Reus

Un salt marcat per la fam

Reus. El club roig-i-negre va presentar ahir Xavi Bartolo, que assumeix el repte de posar-se per primer cop al capdavant d’una banqueta amb l’objectiu de fer créixer el projecte

“Quan Xavi Bartolo era jugador de primera divisió i estava al Lleida, ja tenia la carrera d’INEFC i s’havia tret els títols d’entrenador. De fet, després dels entrenaments s’ho apuntava tot: la part física, la tàctica... Tenia molt clar el que volia fer de gran.” Qui ho explica és el director esportiu del Reus, Sergi Parés, que ha vist com el que va ser company de vestidor seu al Camp d’Esports farà realitat aquest desig. Després d’una llarga trajectòria en què ha format part de diferents cossos tècnics però ha treballat sempre a l’ombra, ahir va arribar el dia i Xavi Bartolo va ser presentat com a nou entrenador del Reus. El seu discurs va ser engrescador. A ell, el mantra aquest de som un club petit no li val. Després de dos anys a la lliga de futbol professional, té molt clar que és l’hora d’apujar el llistó.

“De vegades, quan repeteixes molt una cosa, com que som un club petit, l’acabes assumint. Sabem molt bé on estem, però això no significa que no puguem somiar ni aspirar a cotes més altes”, va dir Xavi Bartolo, que va deixar clar que el gran objectiu és la permanència però que cal anar més enllà: “Hem de ser més ambiciosos i les sensacions que tinc amb el que se’m transmet des de la direcció esportiva són bones.” El nou entrenador del Reus és conscient que el gran llast de l’equip en els primers dos anys a segona ha estat la manca d’eficiència i creu que, amb l’arribada de Linares, l’equip farà un pas endavant: “Si mantenim la solvència al darrere i som més efectius, això hauria de repercutir en una millora en els resultats.” El tècnic de 49 anys, d’altra banda, va explicar quin és el Reus que vol veure: “Que sigui un equip viu i que vol ser protagonista. El mateix perfil d’aquesta temporada, però fent un pas endavant.”

El club, d’altra banda, té molta fe en la capacitat de Xavi Bartolo per continuar creixent, tal com va afirmar Sergi Parés. “Era una persona estratègica dins del vestidor i ara li tocarà ser-ho en primer pla”, va dir el director esportiu roig-i-negre.

Vull que es vegi un Reus viu. El mateix perfil d’equip d’enguany, però fent un pas endavant
Xavi Bartolo
ENTRENADOR DEL REUS
Sabem molt bé on estem, però això no significa que no puguem aspirar a cotes més altes [...] Hem de ser més ambiciosos

Adrián Guerrero jugarà al primer equip el curs que ve

Una de les grans prioritats del club en els pròxims anys és consolidar l’estructura del futbol formatiu per començar a promocionar jugadors. Ahir, de fet, el Reus va anunciar que el lateral esquerre del filial Adrián Guerrero s’incorpora de manera definitiva al primer equip. El futbolista nascut a Blanes (20 anys), que té contracte fins al 2021, va ser un dels jugadors més destacats del Reus B la darrera temporada i ja s’havia entrenat amb el primer equip de manera habitual. “Comptem amb l’Adrián Guerrero perquè ocupi una de les dues places de lateral esquerre la pròxima temporada, ara es veurà incorporat a la dinàmica del primer equip i esperem que acabi traient tot el que té a dins”, va dir Xavi Bartolo. Sergi Parés, d’altra banda, va voler remarcar la feina que està fent al club en el planter: “Treballem de manera estratègica pensant per d’aquí a quatre anys i el filial és molt important, quan vam arribar no teníem filial i ara el tenim a tercera i el juvenil a divisió d’honor. Tenim condicions per promocionar nanos i és un dels objectius que ens marquem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)