3a divisió FEF

3a divisió

Traçant un camí plegats

Joel i Méndez, dos productes del planter del Sant Andreu que havien arribat al primer equip, marxen del club però seguiran junts per jugar al Còrdova B

Els dos futbolistes, amics després de tants anys compartint vestidor, busquen el mateix: tenir minuts per demostrar la seva vàlua

Com cada any per aquestes dates, ha començat el ball d’altes i baixes als diferents equips de futbol. En el cas del Sant Andreu, ja s’han sabut els noms de diversos jugadors que no continuaran al Narcís Sala la temporada vinent. Per sobre de tots, en destaquen dos pel fet que aquesta sortida suposa abandonar el club on han crescut des de ben petits: el migcampista Joel Armengol i el polivalent defensa Jordi Méndez, que han fitxat pel filial del Còrdova. Tots dos marxen plegats, deixant clar que sempre seran quadribarrats i amb l’esperança de tornar en un futur a una entitat que els ha format com a persones i com a futbolistes i que, per sempre, consideraran casa seva.

Joel Armengol va arribar al Sant Andreu com a benjamí. Després, en etapa d’aleví, va passar al Barça –on va jugar quatre anys–, però va tornar al Narcís Sala ja com a cadet i, des de llavors, ha anat pujant esglaons pel planter fins a arribar al primer equip, on ha estat les dues darreres temporades, ja a tercera divisió. La competència de noms importants com Dani Guerrero, Ton Alcover o Víctor, però, no li ha permès tenir el protagonisme desitjat. És per això que ha decidit fer les maletes: “Vull seguir creixent com a futbolista; en aquests dos anys no he tingut tots els minuts que hauria volgut.” Tot i això, es queda amb tres coses: “He madurat molt mentalment i psicològicament, he après molt dels companys i he agafat consells per posar-los en pràctica.”

Per la seva banda, Jordi Méndez ha jugat al Sant Andreu des d’aleví i ha passat per totes les categories, fins al primer equip, on s’ha convertit en tot un comodí en defensa. Com en el cas de Joel, però, no ha gaudit de la titularitat i ha decidit prendre un camí idèntic. “He de buscar nous reptes fora de casa meva, sense la tranquil·litat que et dona estar en un lloc que coneixes, per seguir creixent com a persona i com a futbolista i buscar més minuts, que és el que vol qualsevol futbolista”, afirma el defensa.

Joel i Méndez han compartit vestidor moltes temporades i, com a mínim, en compartiran una altra a Còrdova. A la motxilla, hi deixen bons records. Joel, per exemple, no oblidarà mai “el debut a segona B amb 17 anys”. Per la seva banda, Jordi Méndez tindrà ben presents “els ascensos aconseguits en el futbol de base, la promoció d’aquest any i, en especial, el fet d’haver completat el millor any històric del juvenil fa unes temporades”. Tots dos tenen clar també que marxar al Còrdova B no és un adeu, sinó només un fins aviat. “És clar que em veig tornant, amb el temps. No sé quan ni com, però m’agradaria fer-ho”, explica Méndez; paraules similars a les del seu fins ara company: “Tornar? Per què no? El Sant Andreu sempre serà casa meva i el portaré al cor.”

17
anys
tenien Joel i Méndez quan van debutar amb el primer equip. De fet, ho van fer en el mateix partit: un Olímpic de Xàtiva-Sant Andreu, el 20 de desembre del 2014.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)