Girona

El jugador misteriós

La falta de confiança per part del tècnic Pablo Machín, primer, i la passivitat del futbolista, després, han estat les grans causes que la gran aposta del City en forma de cessió no hagi triomfat

En la segona volta, Douglas Luiz només ha disputat 24 minuts repartits en tres enfrontaments i no se l’ha vist en les últimes 10 jornades

Douglas Luiz no ha estat capaç de fer-se un lloc en un equip titular molt consolidat i que ha mantingut el nivell molt elevat tot el curs

Una fotografia de Douglas Luiz al costat de l’encarregat de l’àrea esportiva del Manchester City, Txiki Begiristain, firmant un contracte amb el conjunt sky blue, i els 14 milions que el club que entrena Pep Guardiola va pagar al Vasco da Gama l’estiu passat pel migcampista de 19 anys eren dues accions que situaven el brasiler com la possible estrella del Girona en l’any del debut a primera divisió. La realitat, però, és que és força complicat extreure alguna conclusió clara de la temporada en què Douglas Luiz ha jugat com a cedit a Montilivi.

L’arribada del futbolista al Girona va generar molta expectació. D’una banda, perquè el migcampista va estar durant uns dies entrenant-se d’amagatotis en espera que el vincle entre el club blanc-i-vermell i el City quedés ben aclarit i es poguessin anunciar de manera oficial les diverses cessions que ja estaven emparaulades. De l’altra, perquè els informes sobre Douglas Luiz deien que els grans clubs europeus havien lluitat per quedar-se la que es considerava una de les grans estrelles del futbol brasiler i, a través del Manchester City, la jove promesa jugaria a Montilivi. Un cop a terres gironines hi va haver dos factors que li van anar en contra des de l’inici: en els primers onzes titulars de la lliga, Pablo Machín va mostrar la total confiança en el bloc que havia aconseguit l’ascens i l’adaptació del futbolista –sense la família a prop, sense coneixement de l’idioma i amb la seva joventut– tampoc va ser fàcil. Malgrat això, Douglas Luiz sí que es va convertir en un dels primers recursos utilitzats pel tècnic de Gómara a l’hora de fer substitucions: el brasiler va ser el segon canvi més habitual de la primera volta –ho va ser en cinc ocasions– a l’hora de modificar l’equip titular, només superat per Kayode, que va ser la primera substitució en set partits. El paper de revulsiu es va anar diluint amb el pas de les jornades i després d’acabar assegut a la banqueta en molts enfrontaments, Pablo Machín va acabar descartant-lo en molts partits del final de curs.

La indefinició a l’hora de trobar-li una posició clara al terreny de joc, així com l’elevat nivell que han mostrat els seus companys, tampoc ha ajudat a fer que Douglas Luiz pogués entrar en l’equip. Situat al mig del camp se li va veure pausa i capacitat tècnica sobretot en les primeres aparicions, però finalment la manca de rigor tàctic i sacrifici defensiu el va apartar d’aquesta ubicació. Situat a la banda o a la mitja punta, a Douglas Luiz li ha faltat desequilibri, trempera i, de nou, més treball en defensa.

Una flama que s’apaga

L’aportació de Douglas Luiz al Girona pel que fa a les xifres són 304 minuts acumulats en 15 enfrontaments. El futbolista brasiler tan sols ha gaudit d’una titularitat aquesta temporada i va ser en la sorprenent alineació que Pablo Machín va fer contra el Barça en el duel de la primera volta a Montilivi (0-3), que es va caracteritzar per estar ple de jugadors del Girona poc habituals fins aquella data.

Anant més al detall, el repartiment de minuts i de protagonisme de Douglas Luiz fa evident que el seu paper en l’equip s’ha anat difuminant amb el pas de les jornades. En la primera volta, l’exjugador del Vasco da Gama va acumular 280 dels 304 minuts que ha jugat aquest curs, mentre que en la segona tan sols se’l va veure al terreny de joc durant 24 minuts, repartits en tres estones ben breus contra el Màlaga (2’), el Barça (20’) i el Deportivo (2’). Després del partit contra els gallecs jugat a principis de març, Douglas Luiz va desaparèixer de la vista dels aficionats i no ha gaudit de cap minut en les últimes deu jornades de la competició.

Amb el baix rendiment i la poca adaptació i encaix del futbolista al club gironí, la lògica fa pensar que tornar a veure Douglas Luiz cedit a Montilivi és complicat. L’arribada d’un nou entrenador a l’entitat blanc-i-vermella i la necessitat de buscar de nou una sortida a una lliga competitiva per a la jove promesa brasilera, però, li podrien obrir les portes de nou. Amb més minuts i continuïtat seria més fàcil extreure conclusions de la seva validesa.

3
estones
ha jugat en tota la segona volta, en què ha acumulat només 24 minuts.
10
últimes jornades de lliga
sense ni un minut ha acumulat Douglas Luiz.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)