3a divisió FEF

3a divisió

El Granollers, des de la base

L’arribada d’aquesta empresa de gestió esportiva a l’Esport Club pretén una construcció progressiva des dels fonaments

L’estructura serà calcada de la del futbol de base del Sabadell des del 2012 fins al 2016

Els anys en què el Granollers era un nucli de futbol de base d’elit a tot el país, del qual van sorgir jugadors com Sergi Barjuan, Gerard López, Toni Jiménez, Gerard Autet o Antonio Hidalgo, han quedat molt enrere. La degradació d’aquest procés va culminar en un projecte, el de l’Esport Club Granollers, escapçat ja que va tenir fa dos anys la prioritat de pujar a tercera divisió però sense base ni fonament. L’empresa de gestió esportiva, Nama Sports, vol reescriure tot aquest procés i, alimentant el seu futbol de base, dotar de sentit la presència del primer equip en categories estatals. Per això, han comptat amb la presència de l’estructura que va convertir ara fa tres anys el Sabadell en una potència a Catalunya amb un punt àlgid: la sisena plaça a tercera divisió del filial arlequinat l’any 2016.

Aquell equip estava dirigit per José Solivelles i Miquel Ezequiel a la banqueta, per Javi Pérez al capdavant de les operacions esportives i per Carlos Arean en la funció de coordinador general. Tots ells ara formen part de l’Esport Club Granollers amb les mateixes funcions. “Volem que el Granollers torni a ser un club referent en formació. Anys enrere, estava al nivell del Barça i l’Espanyol. És un dels nostres objectius”, va explicar en la presentació del nou projecte el director general, Carlos Arean. Els esforços de l’entitat a curt termini aniran dirigits a redreçar tot el seu futbol de base, que amb els anys ha anat tenint un paper residual, i que això acabi tenint una implicació directa en el primer equip. Exactament el mateix model que van seguir a Sabadell –segons defensen des de Nama Sports–, quan el conjunt arlequinat va passar de tenir el filial a segona catalana a tenir-lo a tercera divisió, i el juvenil i el cadet van pujar a la màxima categoria. Per aquest motiu, s’espera que el Granollers no faci immediatament un salt qualitatiu en la tercera divisió. Amb l’equip de José Solivelles i Miquel Ezequiel competint la temporada que ve en la darrera categoria estatal, el pla és que l’equip consumeixi uns recursos dins de la mitjana en la categoria, que es pugui mantenir a tercera divisió i quan la base comenci a donar rèdits fer el salt de qualitat. “No descartem res en el futur”, defensen dins de l’entitat, interpel·lats sobre quin és el sostre del club.

“No som inversors xinesos”

“A la junta directiva ens estava costant molt gestionar el dia a dia el club i hem pres aquesta decisió en l’assemblea de socis”, va dir el president del Granollers, Xavier Abolafio, justificant el fet que l’entitat hagi confiat en Nama Sports per portar el dia a dia de l’entitat. Nama Sports és una empresa de gestió esportiva amb seu a Barcelona i que treballa a la Xina. “Volem deixar clar que no som inversors xinesos segons l’ús. Som una empresa petita i modesta, que a còpia de fer molta feina hem anat creixent a poc a poc i que tenim diversos projectes, entre els quals hi ha la gestió del Granollers”, va dir Nacho Guerrero, un dels socis principals de l’empresa. L’entitat té la intenció de créixer en tots els àmbits ja que també ha perdut arrelament a la ciutat: la darrera temporada va registrar només 75 socis i les afluències per veure el primer equip com a local són de les més baixes de tota la tercera divisió (al voltant de 200 espectadors cada partit).

3
equips
del futbol de base del Sabadell van pujar a la màxima categoria amb Javi Pérez com a director esportiu: l’infantil, el cadet i el juvenil.
75
socis
té el Granollers en l’actualitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)