Nàstic

Una relació profitosa

Nàstic. El conjunt grana ha registrat un benefici de prop de 4,5 milions d’euros en traspassos en l’etapa en què Promoesport ha estat al comandament de les operacions esportives (2013-18)

El mercadeig de jugadors d’una temporada a una altra, amb nombroses altes i baixes, ha portat el Nàstic a unes muntanyes russes des que l’any 2013 l’empresa de representació Promoesport va aterrar al consell d’administració. Tot i això, s’han registrat més llums que ombres en una etapa en què els grana, esportivament, van aconseguir l’ascens i la permanència a segona divisió A i en què, financerament, el deute s’ha anat reduint progressivament. En aquest sentit, el Nàstic ha generat grans rèdits econòmics dins del context de la segona divisió derivats del gran volum d’altes i baixes que ha registrat en cinc temporades. En concepte de traspassos, la inversió ha estat de prop de mig milió d’euros, mentre que les sortides han generat uns cinc milions. El benefici, doncs –tot segons dades recollides del portal Transfermarkt–, ha estat de 4,5 milions d’euros.

En l’etapa de Promoesport al capdavant de la gestió esportiva s’han donat d’alta 81 jugadors. Només per quatre d’ells es va pagar traspàs, segons Transfermarkt; en canvi, per més del doble, nou futbolistes, el conjunt grana ha obtingut un rèdit econòmic. “Marxo satisfet amb la tasca que hem fet durant aquests cinc anys”, va dir Rodri, president i fundador de Promoesport, en l’escenificació de la seva sortida de l’accionariat del Nàstic: “Fent una anàlisi dels últims anys, hem tingut 19 jugadors que han estat internacionals absoluts. I hem incorporat jugadors de la talla d’Emaná o Uche, reconeguts internacionalment”, hi va afegir Rodri, que també va voler reivindicar la figura de l’exdirector esportiu Emilio Viqueira. En aquest sentit, Rodri també es va mostrar satisfet perquè, segons afirma, l’actual plantilla del Nàstic disposa de jugadors que són susceptibles de ser venuts: “L’actual configuració deixa quatre o cinc actius de venda d’un nivell molt interessant.” Dimitrievski, precisament representat per Promoesport, ha despertat l’interès del Màlaga, que es planteja pagar un traspàs pel porter macedoni.

LES REACCIONS

2013/14
Incorporacions 6.000 euros
El Nàstic va pagar al Xerez 6.000 euros per Aguilar.
Sortides 350.000 euros
El Nàstic va rebre 200.000 euros per Fran Vélez i uns 150.000 per Eugeni Valderrama.
2014/15
Incorporacions 0 euros
Sortides 0 euros
2015/16
Incorporacions 150.000 euros
El Nàstic va pagar uns 150.000 euros a l’Anorthosis grec per Aburjania.
Sortides 0 euros
2016/17
Incorporacions 360.000 euros
El Nàstic va pagar 360.000 euros per Kakabadze al Dinamo de Tbilisi tot i que el club va dir en el seu moment que el jugador arribava després d’acabar el contracte amb el seu equip.
Sortides 3 milions
El Nàstic va rebre 1,8 milions per Aburjania del Sevilla, un milió per Naranjo del Celta i 200.0000 euros del Manchester City per Pablo Marí.
2017/18
Incorporacions 10.000 euros
El Nàstic va pagar 10.000 euros al Badalona pel traspàs de Sandro Toscano.
Sortides 1,7 milions
El Deportivo va pagar un milió d’euros per Gerard Valentín; el Sevilla va pagar mig milió per Ondoa, i el Mallorca, 100.000 euros per Álex López. A més, el Nàstic també va ingressar per Mossa una xifra de prop de 100.000 euros que no es va arribar a fer pública.
Vull reivindicar la figura d’Emilio Viqueira perquè ha fet una feina excepcional
José Rodríguez, ‘Rodri’
fundador de promoesport
Hem tingut 19 jugadors que han estat internacionals absoluts. I hem incorporat jugadors reconeguts internacionalment
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)