Girona

El defensa golejador

Juanpe s’ha convertit en una peça clau en les accions d’estratègia del Girona i una mostra d’això és l’elevat rendiment golejador del central canari

El seu gran rendiment en l’estrena a primera li va valdre la renovació. Va ser el primer a firmar un nou contracte d’una llista a la qual es van afegir altres pesos pesants de l’equip gironí

Una lesió que el va deixar fora de combat durant la pretemporada va fer que la seva estrena a primera divisió s’endarrerís

Clau en l’ascens a primera divisió, la visibilitat de Juanpe Ramírez amb la samarreta blanc-i-vermella es va fer esperar fins ben entrada la competició. L’estiu i la pretemporada del futbolista canari van estar marcats per una lesió muscular a la cama que li va impedir tenir protagonisme en els partits de preparació, així com en els primers partits oficials. De fet, la primera vegada que els aficionats van poder veure Juanpe al terreny de joc en la temporada 2017/18 va ser en els últims cinc minuts del duel contra el Màlaga. La titularitat es va fer esperar una mica més, i no va arribar fins a la quarta jornada, a casa contra el Sevilla, quan el central va entrar a l’equip titular en substitució del lesionat Alcalá. A partir d’aquell diumenge de setembre, Juanpe ha estat un fix en la defensa de tres dissenyada per Pablo Machín, i una mostra d’això és que el jugador només es va perdre un partit en les 34 jornades següents i va ser per sanció. En concret, des del moment que va entrar en l’onze titular fins al final de la competició, el jugador canari va acumular 3.060 minuts disputats dels 3.150 possibles, i es va convertir d’aquesta manera en el jugador amb més minuts acumulats de la plantilla.

Un valor a l’alça

En la seva primera temporada a segona divisió A amb el Girona, Juanpe ja va demostrar la seva capacitat i solvència en les tasques defensives, i a primera divisió el central s’hi va adaptar ben ràpid i va tornar a oferir un magnífic rendiment a l’eix defensiu. El fet que ha provocat que Juanpe marqués la diferència en la seva estrena en la màxima categoria del futbol estatal ha estat el gran rendiment ofensiu i encert golejador. El central s’ha convertit en una peça clau de l’engranatge d’una de les millors armes que ha mostrat el Girona aquest curs a l’hora de fer mal als rivals, com és l’estratègia. A cada falta perillosa o córner, Juanpe travessava el camp per col·locar-se en un punt determinat de l’àrea i sumar els seus 190 centímetres d’alçada a l’atac per caçar la pilota al vol i assistir els companys o per convertir-se en l’executor de la jugada del gol. Analitzant les cinc dianes que ha marcat Juanpe aquesta última temporada –un registre que el converteix en el tercer golejador de la plantilla–, destaca que totes han arribat en acció d’estratègia: tres dels seus gols han arribat rematant una falta indirecta –contra el Celta, el Leganés i el Deportivo–, i en dos altres partits –contra el Madrid i l’Alavés– va tenir encert connectant al fons de la xarxa dos llançaments de córner.

El bon encaix de Juanpe al Girona, la projecció i creixement del futbolista i l’acostament de la fi del seu contracte van provocar que al mes de gener el central i el club de Montilivi renovessin i allarguessin la seva vinculació. El canari va firmar la seva continuïtat vestint de blanc-i-vermell per tres anys més, un fet que el convertia en jugador del Girona fins al juny del 2022 i obria la porta a un seguit d’altres renovacions de pesos pesants de la primera plantilla gironina al màxim nivell. Després de Juanpe, també van renovar a llarg termini el seu compromís amb l’entitat presidida per Delfí Geli noms com Alcalá, Àlex Granell, Aday o Portu.

Amb 27 anys, Juanpe es troba en el moment de plenitud de la seva carrera futbolística i aquesta situació li arriba amb el seu equip, el Girona, a primera divisió i construint un projecte molt ambiciós. El futbolista canari ha estat un puntal de la plantilla que ha dirigit Pablo Machín les últimes temporades i té qualitat i caràcter per continuar sent important sota les ordres d’Eusebio al terreny de joc. El seu rendiment, però, també l’ha convertit en un objectiu llaminer per a la resta de clubs de primera divisió a l’hora de reforçar l’equip de cara al curs que ve. El futbolista blanc-i-vermell ha demostrat que és capaç d’unir solidesa defensiva i rendiment en atac, un perfil que el converteix en el defensor més complet de la plantilla gironina.

1
partit
en les últimes 34 jornades de lliga s’ha perdut Juanpe, i va ser per sanció
3
gols
rematant una falta indirecta ha marcat Juanpe aquest curs; els altres dos han arribat en el llançament d’un córner
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)