Girona

La diagonal fa la diferència

El Girona arracona les línies verticals tradicionals i presenta un model innovador a la samarreta inspirat en l’escut del club

L’esquena serà tota vermella i l’‘Orgull gironí’ es desplaça al clatell

No tenia l’atractiu de ser la de l’estrena a primera, però el Girona ha aconseguit generar impacte amb la presentació de la samarreta que vestiran els jugadors la temporada 2018/19. Acostumat a les franges verticals blanc-i-vermelles –amb gruixos i dissenys diversos– de tota la vida des de la seva fundació fa 88 anys, el club ha fet un canvi de guió i ha apostat per línies en diagonal, el gran tret identificatiu del model del segon curs a la màxima categoria, el primer amb un patrocinador principal (Marathonbet) al pit.

Els responsables del nou disseny de la samarreta s’han inspirat en l’escut del club, que té franges diagonals blanc-i-vermelles com a fons de l’escut de la ciutat. És una aposta trencadora que respon a una voluntat de diferenciació respecte a la resta de clubs. Dels 20 equips de primera de la temporada passada, 13 duien ratlles verticals. “A l’hora de construir una imatge única entre aquest conjunt de samarretes, el club va decidir apostar per un disseny en diagonal, que aporta dinamisme, força i modernitat”, relata el club. A més de les línies diagonals i del patrocinador, hi ha altres detalls a la nova samarreta. L’esquena serà tota vermella, llisa, i els dorsals seran de color blanc. Al clatell, s’hi reprodueix el lema Orgull gironí. La senyera es manté al mateix lloc del curs passat, a la part inferior del davant.

El color vermell guanya protagonisme, no només a la part posterior de la samarreta, sinó també per les mitges –la temporada passada eren negres– i perquè els pantalons es mantenen del mateix color, amb uns petits detalls blancs. Tenir el vermell predominant afavorirà el Girona a l’hora de poder jugar amb la primera samarreta quan coincideixi amb altres equips amb l’equipament ratllat. El club no ha fet públics encara els dissenys de les indumentàries suplents.

Per millorar molt

El Girona va firmar l’estiu del 2017, coincidint amb l’ascens a primera, un contracte per dues temporades amb Umbro, que va demorar de manera greu l’entrega de samarretes fins al punt que els aficionats van trigar mesos a tenir-la i els equips del planter van vestir els equipaments de la temporada anterior (Kappa) fins a mitja lliga. El club, però, va decidir no trencar el contracte amb la marca britànica i donar-li una altra oportunitat. Umbro té ara la necessitat de millorar molt el servei i assegurar l’entrega a temps. De moment, el club va oferir ahir mateix al web oficial la possibilitat de reservar la samarreta nova (per 65 euros) assegurant que s’entregaran a partir de l’1 d’agost.

COLOR PREDOMINANT

El vermell guanya pes amb l’esquena i les mitges, a més de mantenir els pantalons

EL REPTE D’UMBRO

Els aficionats ja la poden reservar i el club confia que no hi hagi el retard greu de fa un any

L’ARGUMENT

El Girona s’ha volgut desmarcar de la tendència majoritària de ratlles verticals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)