Girona

Un comodí de confiança

En el seu retorn al Girona, David Timor va continuar demostrant les seves virtuts tant al mig del camp com de central, una polivalència sempre agraïda

La primera experiència del jugador de Carcaixent en el Girona va ser el curs 2013/14, el de l’agònica salvació a 2a A, en la qual Timor va tenir un pes important

Timor no va poder debutar en la lliga fins a la desena jornada per culpa d’una inoportuna fractura per estrès en un dit del peu
El futbolista valencià, de vint-i-vuit anys, va firmar l’estiu passat un contracte amb el Girona fins al juny del 2020

Pablo Machín no es va cansar de repetir durant tota la temporada passada que gran part de l’èxit del Girona en la seva estrena a primera divisió va radicar en la unió del vestidor i la importància de cada un dels integrants de la plantilla, des del cos tècnic fins al futbolista amb menys participació. El discurs, repetit al llarg dels quatre anys i mig de Machín en el Girona, només s’entén com a efectiu gràcies a la companyonia i la solidaritat del grup, tant dins com fora del terreny de joc. Almenys des de la distància, en el curs passat els egos no es van notar en excés al conjunt gironí, i és que cada futbolista va aportar el seu granet de sorra independentment de la seva participació en l’equip. En aquest sentit, segurament un dels exemples més clars d’aquesta tònica és David Timor, que l’estiu passat va tornar al Girona després de desvincular-se del Leganés. Al migcampista valencià li va costar entrar en l’equip, i és que primer va haver de superar una fractura per estrès en un dit del peu que va endarrerir la seva disponibilitat.

Timor va disputar els seus primers minuts en la lliga en la desena jornada i al cap de poc va enllaçar dues titularitats al mig del camp per la lesió de Pere Pons, abans de tastar la graderia i tornar directament a l’onze, aquesta vegada com a central per ocupar les diferents absències a l’eix de la defensa. La polivalència de Timor quedava novament demostrada i, a més, ho va fer amb l’afegit golejador, i és que l’esquerrà va marcar dos gols pràcticament consecutius: un contra l’Espanyol que va donar els tres punts als gironins (0-1 en la jornada 15) i l’altre, el de l’honor al camp de l’Eibar (4-1, j. 17) abans de començar les vacances nadalenques. Després, però, la participació de Timor va baixar en picat, amb Pablo Machín que ja tenia un onze molt definit en gran part gràcies al bon rendiment de l’equip. Amb aparicions molt puntuals i escasses entre les jornades 19 i 32 (24 minuts en aquests 14 duels), Timor no va tornar a tenir una presència destacada fins al tram final de curs, jugant 360 minuts en els últims sis partits.

Un altre món

Sòlid en tasques defensives i perillós en les faltes i els xuts des de la llarga distància, Timor va ser un comodí de confiança del que sempre va poder disposar Machín, que ja havia dirigit el futbolista en la seva anterior etapa al club, la temporada 2013/14 a 2a A, també la primera del tècnic a Montilivi –Machín va arribar al març en substitució de Javi López–. Llavors la situació del Girona era completament diferent, i és que va ser un curs ple de patiments que va acabar amb una salvació agònica en l’última jornada contra el Dépor (3-1). Aleshores Timor, que estava cedit per l’Osasuna, va tenir un pes molt destacat en l’equip gironí, amb un total de 3.166 minuts en 36 partits i 7 gols marcats. Després d’aquesta primera temporada al Girona Timor va jugar dos anys al Valladolid (2a A) i tres més al Leganés (2a A i primera divisió), abans de tornar a Montilivi per jugar a l’elit. El valencià va firmar un contracte fins al 2010.

2
gols
entre les jornades 15 i 17 va marcar Timor el curs passat: un contra l’Espanyol (0-1) i l’altre al camp de l’Eibar (4-1)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)