Sense Cavani, responsabilitat i molt poca inspiració

La lesió d’Edinson Cavani, que havia estat fonamental per a la classificació per als quarts de final amb dos gols contra Portugal, va centrar l’atenció en la concentració de l’Uruguai els dies previs al partit d’ahir contra França. A l’hora de la veritat, el davanter del PSG no va ni jugar, ni tan sols quan l’equip perdia i necessitava aixecar el cap. Sense una de les seves grans estrelles, Tabárez va apostar per Cristhian Stuani com a parella d’atac de Luis Suárez. I ni el davanter del Girona ni el del Barça van tenir el seu dia, en un duel de molt poca productivitat dels uruguaians.

El màxim golejador del Girona va començar el partit actiu. Va buscar la rematada dues vegades en una mateixa jugada (4’) i va fer un primer xut que, de tant encreuat, va acabar en un lateral (5’). A partir d’aquí, hi va posar molta lluita, anant al xoc i cometent diverses faltes, però no va trobar espai per fer cap rematada neta. En defensa, va veure com Varane se li anticipava en la jugada de l’1-0. El seleccionador uruguaià va decidir moure fitxa amb un doble canvi en el minut 59, i un dels substituïts va ser Stuani, rellevat pel davanter del Celta Maxi Gómez.

Amb els 59 minuts contra França, en la seva estrena de titular, el màxim golejador del Girona va tancar la seva participació en el mundial amb 75 minuts, després d’haver debutat en el partit de vuitens, arran de la lesió de Cavani. En l’anterior cita mundialista, el 2014 al Brasil, Stuani havia acumulat 177 minuts en quatre partits.