Girona

El Girona diu adeu al mundial

L’eliminació de l’Uruguai tanca la primera experiència de futbolistes blanc-i-vermells en una fase final de la copa del món

Cristhian Stuani va debutar de titular en els quarts de final, sense transcendència en el joc

La primera experiència de la història dels mundials per al Girona va allargar el camí fins als quarts de final. És la frontera en què van dir prou l’Uruguai i Cristhian Stuani, que va viure ahir el seu debut com a titular a Rússia amb un desenvolupament dur i un desenllaç trist, perquè França va ser superior i no va haver de patir per segellar el pas a semifinals. Amb els 59 minuts que va tenir contra França, Cristhian Stuani va tancar del tot la temporada més prolífica de la seva trajectòria esportiva, amb 21 gols a primera divisió, i de passada va posar el colofó a un curs per recordar del Girona, el de l’estrena a l’elit. Dilluns l’equip ja s’hi torna a posar sense disposar encara, naturalment, dels seus tres mundialistes.

La representació gironina ha tingut tons ben diferents. El més apagat és el de Bounou, eliminat en la fase de grups sense haver debutat. Stuani és qui ha arribat més lluny, fins als quarts, però el rendiment més destacat és el de Johan Mojica, que ha disputat tots els minuts amb Colòmbia i s’ha revalorat, amb l’avantatge per al Girona, que se l’ha quedat en propietat després de pagar cinc milions d’euros al Rayo Vallecano.

Més enllà de la visibilitat dels jugadors, el Girona traurà diners de la presència de tres futbolistes en el mundial, que d’alguna manera han de compensar el desgast i la falta de descans –han demorat les vacances– dels protagonistes. La FIFA reparteix 209 milions de dòlars bruts entre tots els clubs que han cedit jugadors. Per cada futbolista, hi ha una quantitat que no va en funció de la participació sinó dels dies d’estada (8.530 dòlars per dia, des de dues setmanes abans de la inauguració fins l’endemà de l’eliminació) a Rússia. I la retribució es destina al club en què ha jugat el seleccionat els dos últims anys. El Girona, per exemple, s’endurà més diners per Bounou (uns 195.000 euros) que per Stuani, perquè els prop de 270.000 euros per l’uruguaià se’ls ha de repartir amb el Middlesbrough. Per Mojica, n’hi ha una quarta part per al Rayo, i al Girona li quedarà una xifra similar a la que percebrà per Bounou. En total, el club farà poc més de mig milió d’euros.

TOT I ESTAR-HI MÉS

Cobrarà menys per Stuani perquè es valoren els clubs dels dos últims cursos

UN DE CADA

Stuani ha arribat als quarts; Mojica, als vuitens, i Bounou s’ha quedat a la fase de grups

LA COMPENSACIÓ

El Girona rebrà poc més de mig milió d’euros per la presència dels mundialistes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)