Girona

Un Costa Brava de luxe

La presentació. El Tottenham Hotspur, un equip de Champions League, és el convidat pel Girona. El trofeu es disputarà el 4 d’agost i servirà com a estrena a casa del conjunt d’Eusebio

Després del pas del Manchester City per Montilivi, el trofeu Costa Brava tenia el llistó molt alt. El Girona, però, ha fet un esforç i ha aconseguit dur a l’estadi un altre rival de primeríssim nivell, també anglès i amb l’afegit que no té les connexions del rival del curs passat, que facilitava la presència a Girona. El Tottenham Hotspur, un equip de Champions League que ha anat fent passos endavant en la Premier League, serà el convidat de la 42a edició del trofeu Costa Brava, programat per al dissabte 4 d’agost (20 h). El conjunt de Mauricio Pochettino apujarà molt el nivell dels rivals del Girona, que haurà tornat de les aventures a Manchester –s’enfronta a un rival de segona i a un de quarta– i a l’Índia.

Pochettino, que té l’exentrenador de porters Toni Jiménez com a ajudant al cos tècnic, ha fet créixer el Tottenham tant en resultats com en estil de joc. L’equip va acabar la temporada passada en el tercer lloc de la Premier, darrere del City i del Manchester United. En la Champions, va arribar fins als vuitens de final, eliminat per la Juventus. Els spurs tenen Harry Kane, màxim golejador del mundial de Rússia, la seva gran estrella, en una plantilla amb diversos jugadors destacats, com ara el danès Christian Eriksen, el porter francès Hugo Lloris, el colombià Davinson Sánchez o l’anglès Dele Alli. Una bona prova del creixement del Tottenham és que ha aportat dotze jugadors al mundial. Precisament la disputa de la copa del món deixa en una incògnita la presència dels jugadors de referència dels spurs. Naturalment, els mundialistes s’incorporaran més tard a l’activitat de l’equip, però la Premier League començarà tot just el cap de setmana després de la visita a Girona, on el Tottenham disputarà l’últim test de preparació abans de començar la competició contra el Newcastle, el dissabte 11.

El primer d’Eusebio

El partit contra el Tottenham Hotspur serà el primer que disputarà el Girona després d’haver estat a Manchester i a l’Índia. Serà l’estrena a Montilivi del nou projecte d’Eusebio Sacristán, que dilluns dirigirà el primer entrenament. El Costa Brava no s’inclou en l’abonament i, per tant, tothom haurà de pagar entrada. Els socis (siguin abonats o no) tindran una rebaixa –de 5 euros els adults– en el preu de l’entrada. Per als que no són socis, els preus dels adults són de 25 euros als gols, 35 euros a preferent, 45 euros a preferent coberta i 50 euros a tribuna.

9 DE JULIOL
Inici dels entrenaments
18 DE JULIOL
Inici de l’estada de pretemporada a Manchester
21 DE JULIOL Bolton Wanderers-Girona
(a Leyland)
24 DE JULIOL Oldham Athletic-Girona
(a Manchester)
26 DE JULIOL
Viatge a l’Índia
27 DE JULIOL Kerala Blasters-Girona
(a Kochi)
28 DE JULIOL Melbourne City-Girona
(a Kochi)
4 D’AGOST Girona-Tottenham Hotspur
(a Montilivi, 20 h)
8 D’AGOST Reus-Girona
(a Reus)

MOLT RODATS

Els ‘spurs’ tindran a Montilivi l’últim test abans de començar la lliga, al cap de set dies

UN CONJUNT EN ALÇA

Pochettino ha convertit el seu equip en un dels referents de la Premier League

TOTHOM PAGA

El duel no s’inclou en l’abonament i els socis tenen una rebaixa en el preu de l’entrada

El nivell es manté molt alt, després de l’Olympique de Marsella i el City

La 42a edició del Costa Brava també serà la desena seguida sense que l’històric torneig del Girona falti a la cita. Es va recuperar el 2008 després de cinc anys de no disputar-se i el llistó en les últimes edicions ha estat molt alt, amb la presència del Manchester City (campió de la Premier) i de l’Olympique de Marsella (finalista de l’Europa League). En les deu últimes edicions, el Girona ha tingut set rivals de primera (dos cops l’Espanyol, el Mallorca i el Sevilla, a banda dels esmentats OM i City) i només han trencat la tònica el Barça B (dos cops) i el Llagostera.

Al cap de quatre dies, a Reus

El Girona també va anunciar un altre amistós, el 8 d’agost al camp del Reus. Ja va jugar al municipal reusenc la temporada anterior (0-0, en el penúltim test abans de l’inici de lliga) i ara hi tornarà. En principi no hauria de ser l’últim partit de preparació, perquè entre l’enfrontament al camp de l’equip del Baix Camp i l’inici de lliga hi ha deu dies de diferència i dues dates potencials (el cap de setmana de l’11 i 12 d’agost i el dia 15, que és festiu) perquè el Girona encabeixi un o dos partits abans de l’estrena del curs 2018/19 a primera divisió (el 18 i 19 d’agost).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)