Girona

Competència i frustració

En el primer any a Montilivi el central lloretenc va començar sent una peça important però va anar perdent pes per culpa de les lesions i del bon rendiment dels seus companys a l’eix de la defensa

El Girona ha fet efectiva l’opció de compra sobre Muniesa, que serà blanc-i-vermell fins al 2021 després de desvincular-se de l’Stoke City

Muniesa va formar, juntament amb Bernardo i Alcalá, el trio de centrals escollit per Machín per començar la lliga
El central lloretenc es retrobarà ara amb Eusebio Sacristán, amb qui va compartir una etapa prèvia a can Barça

Fa pocs dies que Marc Muniesa es va convertir en el primer fitxatge del Girona en la nova era amb Eusebio Sacristán d’entrenador, un cop el club gironí va fer efectiva l’opció de compra obligatòria que tenia sobre el central lloretenc, que encara era propietat de l’Stoke City anglès –la temporada passada Muniesa va jugar a Montilivi com a cedit–. La inversió econòmica feta pel Girona (podria arribar als cinc milions d’euros) explica la confiança que té dipositada el club en el futbolista, de 26 anys, que ha firmat un contracte fins al juny del 2021. D’aquesta manera, Muniesa ha de ser, a priori, una peça important en la segona temporada del Girona a primera divisió, un rol que el central aspira recuperar després d’una primera temporada molt difícil des del punt de vista personal.

Com la nit i el dia

Amb el conegut sistema de joc utilitzat per Pablo Machín, sempre amb tres centrals al camp, la cessió de Muniesa al Girona va ser molt benvinguda per reforçar l’equip en la seva estrena en l’elit. Com era d’esperar, el defensa format a can Barça i amb quatre anys d’experiència en el futbol anglès, va començar com a titular indiscutible, va jugar sencers els primers quatre partits i a un alt nivell –Bernardo i Alcalá van ser els altres dos centrals escollits per a l’inici del campionat–. Llavors, però, el lloretenc es va lesionar als isquiotibials al camp del Leganés en la cinquena jornada –li va fer perdre el que hauria estat el seu retrobament amb el Barça– i va estar un mes aturat.

Un cop recuperat, Muniesa va recuperar els galons i va tornar a ser imprescindible en l’equip, amb cinc titularitats consecutives –i tot jugat– que feien pensar que l’esquerrà seria un dels jugadors més utilitzats per Machín a final de temporada. Però el fatídic dia contra l’Alavés a Montilivi (2-3), amb una insòlita remuntada dels d’Abelardo que va fer molt de mal al Girona, també va deixar la rèmora d’una lesió en el tram final del partit de Muniesa, que aquesta vegada es va fer mal al turmell dret. A partir d’aquí va començar el veritable calvari del defensa, i és que després de rebre l’alta mèdica es va quedar sense lloc a l’equip, amb Machín que ja tenia un onze tipus molt definit i que apartava el lloretenc de la titularitat. De fet, en tota la segona volta de lliga Muniesa només va jugar 258 minuts repartits en tres partits, una participació amb comptagotes i sempre per cobrir alguna baixa puntual a l’eix de la defensa. El mateix futbolista va reconèixer en més d’una ocasió que la seva situació no era gens fàcil d’assimilar, i, tot i entrenar-se més que ningú, a Muniesa li va jugar en contra el bon nivell ofert pels seus companys defensius i també l’àmplia competència existent en la posició (amb la recuperació d’Alcalá, també lesionat molt de temps, i la fiabilitat al darrere que va mostrar Timor, Pablo Machín disposava de sis jugadors per als tres llocs disponibles al centre de la defensa), una tònica que es va mantenir fins a final de temporada.

Tot i aquesta pèrdua de participació progressiva del curs passat, Muniesa afronta el nou any amb l’objectiu de convèncer Eusebio –jugador i entrenador es retrobaran després de la seva etapa junts a can Barça– i així recuperar el lloc perdut en l’onze titular del Girona. També tindrà competència i segurament hi haurà menys marge de maniobra en el dibuix de l’equip –Eusebio sol jugar amb dos centrals–, dos aspectes que segur que no frenaran l’ambició del lloretenc.

258
minuts
repartits en tres partits va jugar el central lloretenc en tota la segona volta de lliga, sense lloc en l’equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)