Girona

Aleix reobre la via del City

Un nou capítol. La connexió entre el Girona i el Manchester City s’enceta amb el retorn del mig Aleix Garcia. Per a aquesta temporada, el nombre de cessions es preveu inferior a l’anterior

En l’estrena a primera divisió, el Manchester City va cedir fins a cinc futbolistes al Girona per reforçar la plantilla que entrenava Pablo Machín, d’una banda, i permetre agafar rodatge i experiència a algunes de les joves promeses del planter citizen, de l’altra. Pel que fa al rendiment dels cinc cedits, Maffeo va ser l’únic que va protagonitzar una temporada notable, mentre que Aleix Garcia va complir quan va tenir minuts i noms com Douglas Luiz i, sobretot, Marlos Moreno i Kayode van passar amb més pena que glòria per Montilivi. Ara, quan el mercat de fitxatges està a punt d’arrencar el bull, el Girona ha tornat a connectar el cable de les cessions procedents del City, i el primer a arribar ho fa amb un bitllet de tornada, Aleix Garcia. El jugador va tenir poc protagonisme el curs passat però en les seves aparicions va mostrar la seva qualitat, un fet que no va passar desapercebut al director esportiu, Quique Cárcel: “La nostra intenció era que continués i quan va acabar la temporada ja hi vaig parlar. Va viure un primer any aquí amb una cessió, un escenari que no és fàcil, però va anar creixent. El sistema a l’inici li va costar una mica, però va anar a més i sempre que va jugar ho va fer molt bé.” Un dels factors clau en el retorn d’Aleix segurament ha estat el canvi d’entrenador, ja que el mateix jugador va reconèixer la falta de sintonia amb Pablo Machín. “Potser amb el mateix tècnic el jugador no ho hauria acceptat, no ho sé. Va arribar Eusebio, se’n va tornar a parlar i hi ha hagut acord. Crec que ell està content i nosaltres també. Esperem que aquest any ens aporti moltes coses i tingui els minuts que vol”, va remarcar ahir Quique Cárcel.

Menys cessions

Pel que fa al nombre de futbolistes que podrien arribar cedits al Girona procedents del City, el director esportiu blanc-i-vermell va fer una previsió que dibuixa una tendència a reduir els efectius propietat del club anglès en la plantilla gironina. “La idea és que no sigui un nombre gaire alt. L’any passat van ser cinc, doncs potser dos o tres seria un bon nombre. Si al final surten més oportunitats ja ho veurem. Han de ser jugadors del perfil que necessita el Girona”, va comentar ahir al matí al PGA de Caldes de Malavella.

QUIQUE CÁRCEL

“Potser amb el mateix tècnic el jugador no hauria acceptat tornar a Girona”

HI VEU EVOLUCIÓ

“El sistema li va costar però va anar a més i quan va jugar ho va fer molt bé”

Una segona oportunitat a Montilivi també per a Douglas Luiz?

Semblava l’estiu passat que Douglas Luiz seria la gran atracció del Girona en el primer curs a primera divisió, però finalment el futbolista brasiler cedit pel City va passar del tot desapercebut per Montilivi. La falta de confiança de l’entrenador, l’elevat nivell dels companys, que va consolidar un onze titular gairebé inamovible, i la manca d’actitud en alguns moments de la temporada van provocar que la qualitat que s’esperava d’un futbolista de 19 anys i pel qual el City va pagar 14 milions d’euros no es veiés per enlloc. Ahir Douglas Luiz estava citat a Manchester per començar la pretemporada sota les ordres de Pep Guardiola i al costat dels seus companys, molts d’ells del filial citizen, ja que el club anglès està esperant que s’hi incorporin els molts mundialistes que té a la plantilla. La joventut i la poca experiència en el futbol europeu indiquen que Douglas Luiz haurà de sortir cedit per començar a fer-se un nom al vell continent, i ahir Quique Cárcel no va voler descartar l’opció que el Girona també doni al brasiler una segona oportunitat tal com farà amb Aleix Garcia: “Ara mateix l’opció que tenim feta és la d’Aleix, i n’hi ha d’altres de les quals s’està parlant. No es pot tancar cap porta perquè això dona moltes voltes. També dependrà de l’opinió d’Eusebio, que haurà de veure i valorar el que té a la plantilla, i si hi vol donar un toc diferent haurem de veure les opcions que se’ns presenten.” Cárcel va ser un dels grans avaladors de Douglas Luiz. El brasiler es va adaptar poc al nou escenari que se li presentava, però queda el dubte de si amb més protagonisme al camp i confiança en ell mateix el migcampista té la qualitat que s’esperava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)