Girona

Un diamant per explotar

El migcampista, cedit pel Manchester City, va tenir una participació irregular en el primer any al Girona, tot i que sempre que va jugar el d’Ulldecona va oferir detalls de la seva gran qualitat i visió de joc al mig del camp

Aleix, de 21 anys, tornarà a jugar a Montilivi aquest curs amb l’objectiu de tenir més minuts amb Eusebio

Amb Granell i Pere Pons com a homes de confiança de Pablo Machín en el doble pivot, a Aleix li va costar entrar en l’equip
L’arribada d’Eusebio a la banqueta fa que el migcampista tarragoní tingui més esperances de participació aquest curs

La carrera futbolística que ha tingut Aleix Garcia fins al dia d’avui ha anat a tota màquina, cremant etapes a passos de gegant tal com només els passa a les joves promeses que ja des de ben petites apunten a estrelles. El migcampista d’Ulldecona va aterrar a Montilivi l’estiu passat amb només 20 anys, tres més dels que tenia quan va debutar a primera divisió amb el Vila-real, el seu club de formació. Després d’aquesta primera experiència a l’elit amb els groguets, Aleix va firmar un contracte llarg amb el Manchester City l’any 2015 (va costar uns tres milions d’euros), on va poder tastar l’exigent Premier League en quatre partits sota les ordres de Pep Guardiola. Llavors, l’enorme competència existent al club anglès va fer que el Girona aconseguís els seus serveis en forma de cessió per tal que el futbolista no veiés tallada la seva progressió, un objectiu que va quedar a mitges. “La meva participació ha estat com un Dragon Khan que molta gent no entén i jo tampoc. Crec que mereixia jugar més”, afirmava Aleix en una entrevista a aquest diari el maig passat, una declaració que resumia perfectament la temporada viscuda pel tarragoní a Montilivi.

Amb Àlex Granell i Pere Pons com a homes de confiança de Pablo Machín en el doble pivot, a Aleix li va costar entrar en l’equip, com ho demostren els escassos 290 minuts que va diputar en les primeres quinze jornades de lliga. Tot i així, sempre que va jugar el migcampista va oferir bons detalls de la seva gran qualitat amb la pilota als peus, així com criteri en la distribució i una bona visió de joc. També imprecís en algunes accions i de vegades excessivament precipitat, Aleix només va tenir una sèrie de dos partits seguits jugant-ho tot just abans de l’aturada nadalenca –jornades 16 i 17 contra el Getafe (1-0) i l’Eibar (4-1), respectivament–, però després de les vacances el futbolista va tornar a desaparèixer del mapa durant uns quants partits. Llavors, fins a final de curs, Aleix va ser utilitzat habitualment com a relleu des de la banqueta i fins i tot va marcar un gol en la jornada 33 al camp de l’Alavés (1-2 i amb el d’Ulldecona marcant de falta).

Tot i així, el regust final de temporada no devia ser gaire bo per al jugador, que fent un balanç global no li agradava la idea de tornar a tenir un any amb tan poca participació. Però la inesperada marxa de Pablo Machín al Sevilla i l’entrada d’Eusebio Sacristán a la banqueta van obrir un nou horitzó a Aleix, que després d’unes setmanes de reflexió va decidir reincorporar-se a la pretemporada del Girona que acaba de començar per afrontar el segon curs seguit a Montilivi amb l’objectiu de tenir un rol més important. D’ambició i ganes no li’n falten, i amb només 21 anys al tarragoní encara li queda corda per estona per demostrar totes les seves habilitats. Qui sap si aquesta temporada serà la de l’eclosió definitiva d’Aleix.

290
minuts
va jugar Aleix Garcia en les primeres quinze jornades de lliga. En tot el curs el migcampista va tenir 849 minuts en 20 partits i va marcar un gol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)