Reus

El repte dels carrils

Reus. La de lateral és una posició clau i amb un gran rendiment en l’equip roig-i-negre, que aquest curs en tindrà quatre de nous. Es busca fer oblidar Miramón i apujar encara més el nivell

Un dels reptes de l’estiu per a la direcció esportiva del Reus és mantenir –o augmentar– el nivell en els dos laterals. Les últimes temporades, els carrils han estat generadors de bona part del futbol ofensiu de l’equip roig-i-negre, amb grans actuacions individuals. Cap dels quatre laterals de la temporada passada continua a la plantilla, de manera que per al curs que ve tots quatre seran nous. “L’única sortida forçada va ser la de Miramón, i pel que fa a la resta la idea ja era millorar”, assegura Sergi Parés. Miramón, el lateral dret titular i un dels millors jugadors del Reus la temporada passada, va acceptar l’oferta d’un equip de primera divisió, l’Osca, mentre que ni Campins, ni Álex Menéndez –el lateral esquerre habitualment titular– ni Migue García van ser renovats.

De moment, el Reus té un lateral per banda. A l’esquerra hi ha Adri Guerrero, que prové del filial, mentre que per a la dreta el club roig-i-negre va incorporar fa tres setmanes Ángel Bastos, que va ser presentat ahir al costat del porter Pol Freixanet. En descriure les qualitats de Bastos, Parés va posar sobre la taula el que el Reus busca en els laterals: “És molt ofensiu i profund i va a l’espai, i té qualitat en la combinació, molt ritme i nivell tècnic.” Bastos (55 partits oficials en dos anys a la Cultural, equip amb el qual ha estat titular en la segona volta de l’últim curs) admet que l’estil de joc del Reus és una de les raons que el van portar a acceptar l’oferta roig-i-negra. “La meva manera de jugar encaixa molt bé amb la del Reus. M’hi adaptaré ràpidament”, afirma el defensa gallec, de 26 anys, motivat per ocupar el lloc de Miramón: “Estic en creixement, igual que el Reus, i puc estar al nivell que em demanen. Espero que no es noti cap absència.”

La temporada 2016/17 el Reus ja va tenir laterals de bon rendiment, Alberto Benito i Ángel Martínez, que fa un any van canviar l’equip roig-i-negre pel Saragossa de Natxo González. Miramón, reubicat des del mig del camp, i Menéndez van aconseguir fer-los oblidar. Ara, el repte és que els nous laterals els facin oblidar a ells.

LES FRASES

Bastos té el que volem en un lateral: és molt ofensiu i profund i va a l’espai, i té qualitat en la combinació, molt ritme i nivell tècnic
La meva manera de jugar encaixa molt bé amb la del Reus. M’hi adaptaré ràpidament
Ángel Bastos
lateral del reus
L’única sortida forçada va ser la de Miramón, i pel que fa a la resta la idea ja era millorar
Sergi Parés
director esportiu del reus

L’entorn per continuar progressant

El Reus va presentar ahir dos dels reforços d’aquest estiu, el porter Pol Freixanet (a l’esquerra de la foto) i el lateral dret Ángel Bastos. El director esportiu, Sergi Parés, va destacar el moment en què tots dos arriben a l’equip roig-i-negre, amb experiència acumulada però encara amb marge de creixement. De fet, els dos futbolistes es van mostrar il·lusionats per continuar evolucionant en paral·lel a un projecte en progressió com el del Reus. Pel que fa al bagenc Pol Freixanet, que prové del Fuenlabrada, Parés va explicar que té un perfil diferent del d’Edgar Badia, amb qui va coincidir al juvenil de l’Espanyol. “Té més corpulència i estatura, i és bo sota els pals. Així tenim alternatives.”

L’altre lateral dret, cedit, està per caure

Amb el dretà Ángel Bastos i l’esquerrà Adri Guerrero a la plantilla, al Reus li falta un lateral per banda. Per a la dreta, el club roig-i-negre està a punt de tancar una incorporació en forma de cessió, en principi la del defensa nord-americà Shaq Moore, de 21 anys i que aquesta última temporada només ha jugat sis partits amb el Llevant a primera divisió. Amb fortalesa física i molt recorregut, el futbolista no entra en els plans del club valencià per a la temporada que ve, però sí de cara al futur i li vol donar minuts. Paral·lelament, el Reus busca un lateral esquerre consolidat per fer la competència al jove Adri Guerrero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)