2a divisió FEF

Territori de contrastos

2a divisió B. La pròxima temporada hi haurà set entrenadors en el grup tercer que debutaran a la categoria, mentre que vuit dels seus companys hi acumulen més d’un centenar de partits

Buscar un prototip d’entrenador de segona B és una tasca molt difícil. El perfil dels inquilins de les banquetes de la categoria és molt heterogeni i, en el grup tercer, un dels pocs trets comuns que es poden trobar és que no n’hi ha cap d’estranger i que una bona part dels tècnics són de la zona del club on treballen. Més enllà d’això, tot són contrastos. Hi ha entrenadors grans, entrenadors joves, entrenadors que l’any 2000 ja ocupaven una banqueta de segona B, entrenadors que ho faran per primera vegada, entrenadors experts en els play-offs d’ascens a segona A, d’altres que aspiren a disputar-ne un algun dia...

Aprendre’s el nom dels vint entrenadors del grup dels catalans de segona B la pròxima temporada requerirà una miqueta de temps. Els canvis d’equips, units als relleus a les banquetes, farà que apareguin nous personatges a l’escenari. De fet, el cap de setmana del 26 d’agost, hi haurà set tècnics que dirigiran un partit de la categoria de bronze per primer cop a la seva vida. És el cas de Javi García Pimienta, Xavi Calm, Miguel Ángel Mullor, Sergi Escobar, Néstor Pérez, Luis Ayllón i Dani Aso. Tots ells, tret de Calm i Mullor, tastaran la categoria després d’haver aconseguit l’ascens des de tercera divisió o, en el cas de García Pimienta, de baixar de segona A amb el filial del Barça.

D’altra banda, com sol ser habitual, els projectes de segona B es van reformulant i és complicat que un entrenador duri massa anys en una mateixa banqueta. Si bé el curs passat hi havia tècnics molt arrelats al club que dirigien, com és el cas de Jordi Roger i Manolo González, aquest any aquests entrenadors han marxat i, qui porta més temps seguit al mateix equip és David Gallego, que enllaçarà el tercer curs al filial de l’Espanyol. Hi haurà, amb tot, set clubs que estrenaran entrenador: el Cornellà, el Badalona, l’Ebre, l’Ontinyent, l’Hèrcules, l’Alcoià i l’Atlètic Llevant.

La nòmina d’entrenadors catalans en el grup tercer serà força alta: n’hi ha nou, comptant Manolo González i Miguel Álvarez, que van venir a Catalunya de ben petits. Sis que entrenen equips d’aquí –Chicho (Peralada), García Pimenta (Barça B), David Gallego (Espanyol B), Ramon Maria Calderé (Badalona), Xavi Calm (Cornellà) i Gerard Albadalejo (Lleida)– i tres, equips de fora: Lluís Planagumà (Hèrcules), Manolo González (Ebre) i Miguel Álvarez (Vila-real B).

LES XIFRES

9
entrenadors
catalans hi haurà al grup. Pimienta i Xavi Calm seran els únics que debutaran a segona B.
43,2
anys
és l’edat mitjana dels entrenadors del grup tercer. La majoria d’ells tenen entre 35 i 45 anys.
7
equips
estrenaran tècnic: el Cornellà, el Badalona, l’Ebre, l’Ontinyent, l’Hèrcules, l’Alcoià i l’Atlètic Llevant.

Chicho, l’entrenador més jove de primera a segona B

El tècnic del Peralada, Chicho Pèlach, ha iniciat una trajectòria precoç a les banquetes i encetarà la seva segona temporada dirigint el filial del Girona sense haver arribat a complir els 30 anys: en té 29. Aquest curs, doncs, continuarà sent el tècnic més jove de les tres primeres categories del futbol espanyol, de primera a segona B. El gironí, de fet, és l’únic entrenador que té menys de 30 anys. Qui més s’acosta a la seva edat són els tècnics més joves del grup primer i segon, Rubén Albés (Celta B) i Borja Jiménez (Mirandés), que en tenen 33. D’altra banda, l’entrenador més jove del grup quart és el del Marbella, Rafael Péres Padilla (34 anys). En les categories professionals, a primera destaca el tècnic del Vila-real, Javi Calleja (40 anys) i, a segona A, Diego Martínez (Granada) i López Garai (Numància), que tenen 37 anys. Chicho, amb tot, s’enfrontarà a tres tècnics que el doblen en edat: Miguel Álvarez i Manix Mandiola (60 anys) i Ramon Maria Calderé (59).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)