Girona

Un talent de primera

Amb una curta experiència a primera divisió amb el Còrdova, Borja García s’hi ha consolidat i ha mostrat tota la seva qualitat vestint la samarreta del Girona

Clau en la construcció del joc ofensiu, la seva aportació al terreny de joc no ha passat desapercebuda i els rivals l’han convertit en el jugador amb més faltes rebudes

El seu primer gol a primera va ser contra el Llevant i gràcies a un gran xut que va entrar per tot l’escaire de la porteria

La importància de Borja García al Girona queda demostrada amb el fet que el madrileny només s’ha perdut un partit de lliga. Va ser en el duel contra el Barça de la primera volta, un duel en què el conjunt de Pablo Machín va estar irreconeixible a causa del marcatge especial a Messi i per l’entrada d’un munt de futbolistes poc habituals. I és que en l’apartat ofensiu, Borja García s’ha convertit en una peça imprescindible de l’engranatge blanc-i-vermell. A Montilivi, l’aficionat ja havia pogut gaudir de la màgia i qualitat de Borja García però amb el salt a primera divisió la seva confiança, l’estil i el ritme de joc i la maduresa encara l’han fet brillar més. Amb la pilota als peus, l’exjugador del Rayo i el Castella ha fallat poc i ha gaudit i ha fet gaudir els seus companys. Conscients d’aquesta situació, els rivals no han tingut gaires contemplacions amb el futbolista i, quan el dorsal 24 connectava amb la pilota, el primer objectiu dels defensors era impedir que progressés. Aquesta situació ha convertit el migcampista gironí en el futbolista de primera divisió que més faltes ha rebut (110).

Borja García ja coneixia la màxima categoria del futbol estatal ja que va competir-hi amb el Còrdova durant la temporada 2014/15. Amb l’equip blanc-i-verd el madrileny va acumular 28 partits i 1.974 minuts. Amb el Girona, però, ho ha pogut esprémer molt més i gaudir de la primera divisió, com ho demostra el fet que hagi estat el cinquè futbolista més utilitzat de la plantilla i hagi superat la barrera dels 2.000 minuts, enfilant-se fins als 2.805 al final de curs. Pel que fa a la seva aportació a l’equip, destaquen les cinc assistències de gol, les nombroses passades de qualitat cap als seus companys i dues dianes: la primera, amb un xut brillant que va entrar per l’escaire en l’enfrontament al camp del Llevant, i la segona, finalitzant un contraatac a casa, que suposava el 3-0 en un duel contra Las Palmas que acabaria 6-0.

A banda de les moltes coses positives que ha aportat a l’equip Borja García, l’hàbil migcampista també ha anat polint el seu fort caràcter. Tot i que la gestualitat i els diàlegs amb els rivals, els àrbitres i fins i tot amb els companys d’equip encara són presents al terreny de joc amb ell de protagonista, el jugador ha demostrat la seva maduresa reduint aquesta faceta seva.

Llarg recorregut

El bon rendiment de Borja García a primera divisió no ha passat desapercebut a ningú i davant d’aquesta situació el club va començar fa mesos a treballar per intentar allargar la seva vinculació amb el Girona. Just abans d’arrencar la que serà la segona temporada en la màxima categoria per als gironins, entitat i futbolista van aconseguir arribar a un acord i Borja García serà blanc-i-vermell fins al 2022. Tenint en compte que ara mateix el migcampista té 27 anys i que si compleix la pròrroga del contracte deixarà Montilivi amb 31, tot està preparat perquè la seva plenitud la visqui en terres gironines. De fet, el madrileny ha anat assumint més protagonisme cada temporada i ara, amb el canvi a la banqueta, també s’obre un nou escenari per al jugador. Amb Pablo Machín i amb el peculiar sistema del 3-4-2-1, Borja García ha ocupat gairebé sempre la banda esquerra però amb una clara tendència a desplaçar-se cap al mig del camp per entrar en contacte amb la pilota. Ara, caldrà veure si es manté aquest rol o se n’hi busca un altre en què el seu protagonisme en la construcció del joc encara es vegi més accentuat. El que és clar és que els aficionats del Girona podran continuar gaudint de la màgia i el talent de Borja García, un jugador que va creixent al ritme del club de Montilivi.

1
partit de lliga
s’ha perdut Borja García amb el Girona a primera divisió
jugador
amb més minuts de l’equip del Girona que s’ha estrenat a primera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)