Girona

Kevin Soni treu el cap a primera

El creixement a Peralada va tenir com a premi el debut en la lliga amb el primer equip

En les dues estones que va jugar va mostrar una bona actitud i personalitat

L’aterratge de Kevin Soni a Girona no va ser fàcil i els problemes burocràtics, primer, i la mala dinàmica de l’equip, després, no li van permetre brillar d’entrada. De fet, amb el Peralada no es va estrenar com a golejador fins al desembre i va ser amb Chicho –que va agafar l’equip al gener–, quan el camerunès va mostrar totes les seves capacitats al terreny de joc. Del seu creixement se’n va beneficiar l’equip blanc-i-verd i també el Girona. Soni ha estat un dels habituals en les sessions d’entrenament a Riudarenes amb la primera plantilla, juntament amb altres noms com Maxi Villa, Bambo o Paik, però l’atacant ha estat l’únic que ha aconseguit estrenar-se en la màxima categoria procedent del filial gironí.

Dues estones en partits seguits

La manca de recursos ofensius a la banqueta fruit de les lesions de Michael Olunga i Douglas Luiz just abans de visitar Anoeta va obrir les portes de la convocatòria a Kevin Soni. Per a desgràcia de l’equip, el duel contra la Real Sociedad es va complicar molt aviat i amb 3-0 al marcador i 14 minuts per endavant Pablo Machín va intentar revolucionar l’atac introduint el jove futbolista. Malgrat la dificultat del moment, Soni no es va arronsar i va intentar fer passades amb intenció i desequilibrar amb la pilota als peus. Una setmana després, a casa i contra el Betis, de nou la falta d’alternatives atacants van permetre que jugués quatre minuts més. Aquesta vegada però, el 0-1 del marcador li donava l’oportunitat de fer alguna cosa gran i Soni ho va intentar amb algun driblatge i conducció però no va poder ajudar a igualar el matx.

Kevin Soni passarà a la història com el primer futbolista del filial gironí, el Peralada, que disputa minuts a primera divisió amb el club de Montilivi. El seu nom també s’afegeix a una llista de quinze jugadors que després de passar pel juvenil o el filial han debutat amb el primer equip en el futbol professional. El primer pas cap a l’elit va ser en ferm i ara, amb un contracte que el lliga al club gironí fins al juny del 2022 té arguments i oportunitats per continuar creixent i convertir la que ha estat una situació anecdòtica –jugar amb el primer equip–, en un fet habitual.

Amb el Peralada
Kevin Soni ha agafat rodatge amb el filial del Girona a on ha estat una peça clau en la salvació
27
partits i tres gols
ha sumat amb els blanc-i-verds en la 2a divisió B
4
temporades
de contracte amb el club de Montilivi li queden a Kevin Soni, que té 20 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)