3a divisió FEF

En marxa amb fronts oberts

3a divisió. El Figueres comença el curs del centenari amb una primera sessió i feina per fer pel que fa a la planificació de la plantilla, amb quinze components amb el fitxatge de Marc Gelmà

El Figueres del centenari va engegar motors ahir amb una sessió d’entrenament a la gespa de Vilatenim. Amb Joan Esteva, el nou tècnic en substitució de l’equip format per Damià Abella, Aitor Yeto i José Luis de los Reyes Gordillo, la Unió va començar a preparar la que ha de ser una campanya diferent des del punt de vista institucional i, amb l’ambició per bandera, també des del punt de vista esportiu.

El primer entrenament dels figuerencs va servir al club per presentar en societat la darrera incorporació, el mitjapunta Marc Gelmà, procedent del Palamós. El de Santa Susanna, de 22 anys, va competir per primera vegada a tercera el curs passat amb el Palamós, equip amb el qual va disputar dinou partits de lliga i va fer dues dianes. Gelmà s’ha format en les categories inferiors de clubs de renom com l’Espanyol, el Vila-real o el Girona i, amb el Llagostera, fins i tot va arribar a debutar a segona B amb Oriol Alsina, la temporada 2016/17. El mitjapunta, amb molta qualitat tècnica i ordre tàctic, ha de ser un complement brillant per a futbolistes també joves i amb un estil molt similar com Èric Vilanova i Èric Torres.

Problemes en l’atac

El conjunt de l’Alt Empordà encara té molta feina per fer. I és que en la primera sessió d’ahir a la tarda només hi van participar quinze futbolistes del primer equip, comptant ja l’últim fitxatge. La plantilla del Figueres ha tingut durant l’estiu un reguitzell poc habitual de baixes i canvis ja que fins a nou jugadors han causat baixa –Pep Chavarría, Xavi Ferrón, Aleix Feixas, Maik Molist, Toni Cunill, Ferran Grau, Marc Bonaventura, Gil Muntadas i Jordi Hostench– i per substituir-los de moment han arribat sis futbolistes nous –Àlex Campos, Carles Tena, Dan Coll, Eduard Subi, Èric Vilanova i Marc Gelmà–. El principal contratemps per a la Unió és la línia ofensiva de l’equip. Amb la marxa de Xavi Ferrón (Girona C) i de Gil Muntadas (Llagostera) el poder ofensiu del curs passat –20 dianes entre els dos jugadors en la lliga– desapareix. Després de confiar en el veneçolà Sergio Álvarez, una incorporació d’impacte, la marxa enrere d’aquest per culpa dels endarreriments econòmics que està vivint a Itàlia –si surt del seu club actual no li asseguren que cobri tot el que li deuen–, el club blanc-i-blau ha de maniobrar de valent per trobar més peces per a l’atac que competeixin per una posició amb el davanter centre Èric Pimentel i l’extrem Joan Pons, els dos futbolistes de caràcter més ofensiu que té actualment la plantilla.

Porters
Àlex Campos Palamós
David Aroca 2a
Defenses
Carles Tena Europa
Eduard Subirana Palamós
Dan Coll Manlleu
Sergi Romero 4a
Albert Canal 2a
Carles Puig 2a
Migcampistes
Èric Vilanova Pobla de Maf.
Ritxi Mercader 5a
Èric Torres 2a
Pere Espuña 2a
Marc Gelmà Palamós
Davanters
Èric Pimentel 2a
Joan Pons 2a
Baixes:
Pep Chavarría (Olot), Xavi Ferrón i Aleix Feixas (Girona C), Toni Cunill, Maik Molist i Gil Muntadas (Llagostera), Ferran Grau (Besalú), Marc Bonaventura (Banyoles) i Jordi Hostench (sense equip).

LES NOVETATS

Esteva, Campos, Dan Coll, Tena, Subi, Vilanova i Gelmà ja es van vestir de curt
El lateral kenyà David Owino, de 20 anys, intentarà convèncer el tècnic, Joan Esteva

Primera presa de contacte amb la gespa

Els quinze jugadors del primer equip confirmats, els juvenils Medinilla, Valverde, Serra, Caball i Colomer, i el kenyà Owino, a prova, van formar part de la primera sessió. En els prolegòmens, el president Bardalet va fer un parlament per encoratjar la plantilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)