2a divisió FEF

El Lleida, bloquejat

2a divisió B. Un deute de prop d’un milió d’euros amb Hisenda provoca l’embargament dels comptes de l’entitat blava, que està en un carreró sense sortida: ha de pagar tant sí com no

El Lleida ha rebut un cop duríssim en la planificació de la temporada que ve. El conjunt blau té mitja plantilla per fer, amb moltes incògnites encara per resoldre, i ara se li afegeix una dificultat extra. Hisenda va notificar a totes les empreses que col·laboren amb el Lleida amb aportacions econòmiques que tot el que deguin al club no ho paguin al club sinó a l’administració pública. Tot plegat perquè el conjunt blau té un deute de 928.242,60 euros amb l’Agència Tributària i, tot i que és una mesura cautelar, els seus comptes han quedat embargats. La informació va ser avançada pel diari Segre.

D’aquesta manera, el Lleida no pot rebre cap mena d’ingrés fins que no s’aixequi la mesura cautelar, tot i que també hi ha la possibilitat que aquesta diligència d’embargament preventiu acabi en un embargament definitiu. Això és el més probable ja que el fet de ser un embargament definitiu implica la possibilitat que el club recorri a la justícia. Si ho fa, té moltes possibilitats de perdre, i a més, corre el risc d’augmentar l’import que deu, pels endarreriments, les costes del judici, etc. El deute de gairebé un milió d’euros que el Lleida té amb Hisenda és per no haver pagat degudament l’IVA en les darreres dues o tres temporades, tot i que aquesta dada està basada en els precedents d’altres embargaments de clubs de futbol i no en informació del mateix cas.

Si l’embargament fos definitiu, el Lleida només té dues sortides: pagar tot el que li reclama Hisenda d’una tacada o bé intentar arribar a un acord amb un calendari de pagaments amb l’Agència Tributària. Hisenda, però, torna a ser implacable amb els clubs de futbol que li deuen diners ateses les darreres negociacions.

SORTIDES

Per desbloquejar els comptes, o paga tot el que li demana Hisenda o bé hi negocia

IVA

En aquests casos, Hisenda sol demanar els imports d’IVA no pagats

El club: muts i a la gàbia

El Lleida no ha volgut fer cap pronunciament oficial sobre aquesta situació ja que, segons expliquen al club, no s’ha rebut cap notificació per part d’Hisenda.

El procediment habitual per part de l’Agència Tributària, però, és primer notificar el deute al club i posteriorment fer arribar una notificació a les empreses amb les quals el Lleida té relació. I aquestes empreses sí que han rebut la notificació: “Els imports embargats quedaran retinguts cautelarment en poder del pagador, fins que aquest òrgan de recaptació li notifiqui o bé l’aixecament d’aquesta mesura cautelar o bé la seva conversió en definitiva”, deia la notificació rebuda per les empreses patrocinadores i publicada per Segre.

De fet, aquestes companyies han de notificar en els pròxims deu dies si tenen pagaments pendents amb el club o fins i tot si no en tenen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)